Parjoale indiene

February 5, 2013

Părjoalele astea sunt incredibil de bune. Nu intenționam să le pun pe blog dar, fiind așa bune, m-am milostivit de ele. Dacă mă gândeam dinainte poate le făceam și eu o formă mai regulată…

parjoale-indiene-de-legume-vegan-de-post

Sunt tot de inspirație indiana, un amestec între pakora și ce numesc ei kebab (adica parjoală). Ingredientul principal este făina de năut, iar legumele port varia la nesfârșit. În ale mele am pus praz, spanac proaspăt, boabe de porumb și ardei iute, amestecate cu 1 lingură de apă, sare, curry și făină de năut cât încape ca să se lege bine. Nu știu să aibă un nume anume, dar variații pe tema asta găsesc în toate cărțile mele cu rețete indiene.

Update, 15 aprilie 2014

Am primit o cerere sa scriu reteta mai exacta , cu grame si din astea si m-am conformat, bucuroasa de asa cerere :D.

Parjoale indiene din porumb
Yields 10
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Ingredients
  1. 50 g porumb fiert si scurs (un pic > 1/2 cana) *
  2. 20 g praz, taiat fin (ceva <1/2 cana)
  3. 20 g spanac tanar, taiat felii ~1cm (1 legatura mica)
  4. 2 lg. fana de naut
  5. sare
  6. praf de ceapa/usturoi
  7. 1/4 lgt. cury
  8. chimion
  9. ulei
Instructions
  1. Prazul si spanacul se calesc 1-2 min in putin ulei, numai cat sa scada in volum. Se amesteca intr-un castronel cu porumbul, ceva sare, restul condimentelor. In functie de cat de bine e stors porumbul sau cata zeama a lasat spanacul s-ar putea sa mai trebuiasca 1-2 lingurite apa. Amestecul trebuie sa fie destul de tare si uscat, cat sa stea bobite pe lingurita ridicata in sus, dar dintr-o lingurita plina cu varf sa curga singur.
  2. Se prajesc aproximativ 10 parjoale in uleiul incalzit, puse cu lingurita (nu lingura, ca sa se prajeasca pana la mijloc repede). Se prajesc vreo 2 minute pe fiecare fata sau pana se rumenesc si devin crocante.
Notes
  1. * Sunt de parere ca porumbul colgelat sau proaspat e cel mai potrivit. Cel din conserva imi pare cam dulce in contextul asta.
  2. Faina de naut se gaseste la Plafar.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>