Vinete pane

November 19, 2014

vinete pane

Reteta mea preferata pentru vinete sau ciuperci pane. Recomand toata combinatia, cu tot cu humus si o salsa usor marinata.

compozitie pane de post vegan

Stiu ca m-am mocait sa pun reteta pana a trecut vremea vinetelor, dar ciupercile sunt la fel de bune in combinatia asta.

pane vegan pane de post

Vinete pane
Write a review
Print
Ingredients
  1. 100 g faina
  2. 1/2 lgt. drojdie uscata
  3. 1 lgt. praf de copt
  4. 1/4 lgt. oregano
  5. 1/2 vanata
  6. 1 vf. cutit nucusoara macinata
  7. 120 ml apa
  8. pudra de usturoi, boia bulce, rozmarin, turmeric dupa gust
+
  1. faina
  2. pesmet
  3. ulei pentru prajit
  4. humus pentru servit
Salsa
  1. 2 rosii
  2. 1/2 ceapa
  3. 1/2 mar
  4. otet balsamic
  5. sare
  6. ulei
  7. mustar
  8. rucola, dupa gust
Instructions
  1. Vinetele se taie felii de 1/2 cm si se presara cu sare. Posibil peste noapte, cel putin 1/2 ora.
  2. Se maruntesc ingredientele pentru salsa, se asezoneaza cu otet, sare, ulei si mustar.
  3. Drojdia se amesteca intr-un pahar cu apa calduta si putina faina. Se lasa de-o parte.
  4. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine. Se toarna apa cu grojdie peste amestecul de faina si se amesteca bine.
  5. Vinetele se trec prin faina, apoi compozitie si pesmet. Se prajesc pe ambele parti in ulei suficient si la foc mijlociu.
  6. *Ciupercile nu au nevoie sa fie lasate cu sare inainte si nici sa fie trecute prin faina.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
vinete pane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>