Cartofi cu ciuperci, varianta festiva

December 7, 2014

cartofi ciuperci vegan maioneza de avocado de post festiv craciun vegan

 Mancarea asta  e pe cat de simpla, pe atat degustoasa. Ideea nu imi apartine, ci e luata de la Teresa Carles unde m-am bucurat de curand de minunatia asta. Eu chiar ma gandesc sa fac si pentru Craciun, sub forma de ‘tort’.

Cartofi cu ciuperci
Write a review
Print
Ingredients
  1. 100 g ceapa
  2. 600 g cartofi
  3. 250 g ciuperci
  4. 1 avocado
  5. 2 catei de usturoi
  6. 50 g ulei
  7. 1 lingurita de zeama de lamaie
  8. 250 g spanac
  9. sare
  10. ulei pentru prajit
Instructions
  1. Cartofii se prajesc separat, cu sare.
  2. Ciupercile se taie felii de 2 mm si se prajesc cu ceapa si sare.
  3. Avocado se curata, se adaugă otetul, sarea si cateii de usturoi, pisati. Se amesteca la blender, adaugand treptat uleiul. Daca e prea tare crema, adaugati putina apa amestecand la blender.
  4. Spanacul se pune la fiert intr-o tigaie cu ceva apa si sare. Se amesteca din cand in cand.
  5. Pentru servit se pune un strat subtire de cartofi intr-un castronel, apoi un strat de ciuperci si inca unul de cartofi. Se intinde spanacul in farfurie si se rastoarna cartofii si ciupercile. Se adauga sosul. Optional se decoreaza cu boabe de rodie, rosie, seminte de susan negru sau castraveti murati.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>