Supa provensala de vara “pistou” (vegan)

July 11, 2015

supa pistou vegana supa frantuzeasca

Pistou este un sos traditional din sudul Frantei (Provence). Este asemanator cu pesto dar mai lejer, fara seminte de pin si adesea fara parmezan. Probabil e folosit in multe feluri, insa cel mai popular este in supa pistou, pe care v-o prezint si eu astazi. Este o supa de vara, cu legume usoare si ocazional si paste.

supa de vara

Sosul meu “pistou” are migdale si drojdie nutritiva, in loc de parmezan. Se poate si fara, dar mie imi plac supele “laptoase” asa ca nu am rezistat sa pun cateva migdale.

supa pistou supa provensala retete franceze vegane

Supa pistou (vegan)
Serves 6
O supa frantuzeasca (provensala), perfecta pentru vara si legume proaspete.
Write a review
Print
Supa
  1. 200 g morcov
  2. 185 g ceapa
  3. 300 g dovlecei
  4. 150 g fasole verde
  5. 1 ardei
  6. 150 g rosii
  7. 50 g fasole verde boabe (optional)
  8. 1 cuib de taietei (optional)
  9. ulei
  10. sare
Pistou
  1. 3 lg. migdale macinate*
  2. 1 lg. drojdie nutritiva
  3. 10 g busuioc
  4. 2 lg. ulei de masline
  5. 1 catel de suturoi
  6. 3 lg. apa
  7. sare
Instructions
  1. Se curata si se taie in cubulete morcovii si ceapa. Se pun la calit, cu capac.
  2. Dovleceii si ardeiul se taie in cubulete si se adauga si ei la calit. Fasolea se curata daca e nevoie si se adauga la calit, impreuna cu boabele.
  3. Dupa ce s-au muiat putin se adauga apa si sarea.
  4. Rosiile se taie cubulete si se adauga si ele.
  5. Cand toate legumele sunt fierte se potriveste la gust de sare si se adauga taieteii, daca vreti.
  6. Pentru pistou se amesteca toate ingredientele la blender, intai fara apa si adaugand treptat cate o lingura, pana iese destul de lichid, cam de consistenta unui iaurt.
  7. Supa se serveste ori calda ori rece, cu o lingura marinimoasa de pistou.
Notes
  1. * Daca aveti un blender suficient de puternic puteti pune si midgalele intregi. Daca nu, ar trebui macinate inainte sau cumparate gata macinate. In Iasi se gasesc ocazional la Kaufland (gata macinate). Eu am folosit migdale fara cojita maro.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
supa vegana de vara pistou

Comentarii

  1. Daniela Marcu

    Multumim! Suntem super impresionati de cum a iesit. Pana in prezent, doar supele vegane de linte si fasole imi ieseau..N-am multa experienta in bucatarie dar imi place sa invat.Asa de mult mi-a placut ca i-am dus si vecinei mele. :))) Am ramas fara blender de cateva zile si am folosit rasnita de cafea, pentru pistou. A iesit cremos si aromat. Mai vrem

      Reply
      1. ilinca Post author

        Ce bine!! O vecina fericita in plus :P.

        Ce supa de fasole faci?

        Mersi ca ti-ai facut timp sa ne dai si noua de veste.

          Reply

      Leave a Reply to Daniela Marcu Cancel reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>