Porridge – mic dejun englezesc (vegan)

January 16, 2016

porridge vegan mic dejun englezesc

In Anglia cresti mare cu porridge. Este un mic dejun traditional si versatil, care se mananca cald si are o consistenta destul de groasa si oarecum cremoasa de la lapte (seamana un pic cu grisul cu lapte). Se mananca cu o varietate de toppinguri, de exemplu: fructe proaspete (banana, mar, fructe de padure), nuci, alune, nuca de cocos, fructe uscate, gem, dulceata, sirop de artar sau de agave.

Teoretic porridge e un cuvant generic, care inseamna terci de seminte fierte. In ziua de azi cam toata lumea face porridge din ovaz si in magazine fulgii de ovaz sunt singurii vanduti drept porridge. 

Porridge
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
2 min
Cook Time
5 min
Prep Time
2 min
Cook Time
5 min
Ingredients
  1. 1/2 cana fulgi de ovaz
  2. 1 1/4 cana lapte vegetal
  3. 1 lg. zahar
  4. 1/2 fiola esenta de vanilie
Pentru topping
  1. 4 lg. sirop de artar
  2. cocos, migdale, nuci sau alune, la alegere
Instructions
  1. Se amesteca ovazul cu lapte, zahar si vanilie si se pune la fiert. In functie de foc, ar trebui sa fie gata in 3-5 minute, cand se ingroasa.
  2. Se toarna in 2 castronele, se presara topping-urile alese si se serveste cald.
Notes
  1. Porridge-ul asta este foarte putin dulce in sine, siropul de artar face parte din reteta.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
De data asta va propun si varianta video a retetei. As aprecia sa imi spuneti daca vi se pare de folos sau nu. 

1 comentariu

Leave a Reply to ioana tudose Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>