Mancarica de mazare cu friganele (vegan)

February 21, 2016

Mancarica de mazare vegan cu friganele vegane

Mancarica de mazare cum face mama mea, dar cu smantana (de caju) integrata. E o mancarica autohtona, cu un gust care probabil a ramas acelasi de pe vremea bunicii si care te incalzeste pe dinauntru, pe de o parte pentru ca trebuie servita calda (in principal de asta) si pe de alta pentru ca ingredientele, toate familiare, se potrivesc atat de bine. Luxul luxului era (si este) cand, pe langa mancarica asta mai aparea si cate o friganica, doua. Friganelele sunt felii de paine, date printr-un amestec de lapte cu ou si prajite. Varianta mea se intelege ca a evoluat sa nu mai contina produse furate, nici de la vaca, nici de la gaina. 

Mancarica de mazare (vegan)
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 150 g ceapa
  2. 500 g mazare cu bobul mic (proaspata sau congelata)
  3. 2 lg. ulei
  4. 150 g morcov
  5. 1 1/4 lgt. sare
  6. 500 ml. apa
  7. 1 lgt. zahar
  8. 1 lgt. marar uscat
  9. 2 lg. pasta de tomate
  10. 30 g caju
Instructions
  1. Se taie marunt ceapa si morcovul si se calesc. Cand incepe sa se moaie morcovul se adauga apa, sarea, zaharul, pasta de tomate si se lasa pe foc.
  2. Mazarea se adauga cand apa clocoteste.
  3. Caju-ul se lasa la hidratat peste noapte sau se fierbe in ceva apa. Se paseaza la blender, adaugand apa dupa cat e nevoie din sosul de la mazare. Se toarna crema de caju peste mazare.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
 friganele vegane mancarica de mazare 

Friganele vegane
Write a review
Print
Ingredients
  1. 80 g lapte vegetal neindulcit*
  2. 1/4 lgt. sare Kala Namak *
  3. 1 vf. cutit usturoi pudra
  4. 1 praf de nucusoara
+
  1. 25 g faina de naut
  2. 2 felii mari de paine, taiate in sferturi sau 6-8 felii de bagheta
Instructions
  1. Se amesteca toate ingredientele pentru sos. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se trece fiecare felie prin amestecul cu lapte, apoi prin faina strecurata si se prajesc.
Notes
  1. * Eu recomand lapte cu soia si migdale de la Joya. Are un miros si gust foarte neutru. Orice lapte Alpro are un miros distinctiv si nu il recomand in contextul asta, desi de regula e preferatul meu.
  2. ** Kala Namak este o sare indiana cu miros de ou. Se gaseste in magazinele online de mirodenii sau poate si in cateva magazine fizice. Pare scumpa, pentru o sare, insa are un miros foarte puternic de ou si se consuma extrem de incet. Daca o inlocuiti cu sare obisnuita, pierdeti putin din aroma, dar nimic din gust. Trebuie insa ceva mai putina sare obisnuita, caci kala namak e mai putin sarata.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Comentarii

  1. Mihaela Brostianu

    Ce idee buna de a inlocui oul cu faina de naut , laptele vegetal si nucusoara pentru friganele ! Eu inca sunt in cautarea combinatiilor vegane pentru felurite retete si imi plac mult alegerile tale ! Te salut cu drag ! :)

      Reply

    Leave a Reply to ilinca Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>