Mancarica de praz in sos de alune

January 5, 2017

mancarica-de-arna-vegan-la-mine-sub-nuc-unt-de-arahide-praz

Mancarica asta are 4 ingrediente principale, e gata in aprox. jumatate de ora de la cap la coada, e gustoasa si satioasa si are toate atributele unei mancari de iarna. Daca va place prazul si untul de arahide, numaidecat sa o incercati :).

O mancarica geniala si super simpla, pe care am descoperit-o la inceputul anului trecut, intr-o vacanta. Am facut-o atunci de cateva ori si apoi am inlocuit-o cu mancarici cu legume de primavara, vara si respectiv toamna si abia asteptam sa ma intorc la ea!

mancarica-de-praz-cu-lapte-de-cocos-si-unt-de-arahide-vegan

Mancarica de praz in sos de alune (vegan)
Serves 6
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Ingredients
  1. 500 g. praz
  2. 500 g. morcov
  3. 1 lgt. sare
  4. 4 lg. ulei
  5. 5 lg. unt de arahide sarat
  6. 400 ml lapte de cocos la conserva
+
  1. orez, hrisca sau cuscus pentru servit
Instructions
  1. Morcovii se taie felii de ~3mm. si se pun la calit in ulei, intr-o oala cu capac. Intre timp se taie prazul in rondele de ~1cm. si se adauga peste morcovi. Se lasa la prajit/fiert, cu capac, la foc mijlociu pana s-au muiat morcovii (nu chiar fiert de tot).
  2. Intre timp untul de arahide se amesteca cu apa intr-o tigaita separat pentru a obtine un sos mai subtire si omogen. Untul de arahide nu se omogenizeaza foarte usor si trebuie amestecat destul de mult, ceea ce ar desface bucatelele de praz. Eu nu am reusit oricum sa il amestec perfect niciodata direct in oala mare.
  3. Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga laptele de cocos si untul de arahide. Se potriveste la gust de sare si se lasa sa sa fiarba cateva minute si in noul sos.
  4. Se serveste cald, cu orez, cuscus sau hrisca.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
mancarica-vegana-cu-praz-morcov-lapte-de-cocos-unt-de-arahide-retete-de-iarna

Mancarica de la care m-am inspirat pentru reteta asta era de la un micro-lant de localuri din Strasburg, pe nume Pur etc.. E un concept simpatic: folosesc legume din regiune, cumpara legumele “urate” pe care fermierii nu le pot vinde cu usurinta in alta parte si “restaurantele” lor sunt un fel de fast slow food. Mancarea e pregatita intr-o singura bucatarie, numai cu ingrediente simple si naturale si este transportata gata pregatita la cele cateva locatii din oras, unde o gasiti in borcanase in vitrina. Daca vreti mancarea la pachet primiti borcansul la pachet (1€ garantie pentru borcan), daca nu o primiti ca in poza mea.

Varianta lor avea si cubulete mici de tofu.

Comentarii

  1. Daniela Marcu

    A ieşit excelenta!! Iniţial, cand am vazut ca are ingrediente pe care nu le-am mai folosit împreună, m-am temut că n-o să iasă pe gustul meu!! Dar am fost foarte plăcut surprinsă. Încă o reţetă pe care o voi repeta cu drag. Mulţumesc pentru postare, Ilinca!

      Reply
    • Madalina

      Eu o mesteresc acum cu untul de arahide si laptele de cocos proaspat facute in casa. Abia astept sa vad ce iese!

        Reply

      Leave a Reply to ilinca Cancel reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>