Tarta de bostan si ciuperci cu rozmarin

April 17, 2017

tarta-vegana-bostan-rzmarin-ciuperci-retete-vegane

O tarta tomnateca-iernateca, care poate fi servita si calda si rece. Aromele se amesteca perfect, rozmarinul se simte destul de bine si ii da parca o aroma festiva. Mie imi place foarte tare cum se amesteca gusturile si texturele: tofu e mai sarat decat restul compozitiei si bostanul mai dulce, fiind bucatele destul de mari se simt si gusturile si texturile in parte. Tarta asta a fost dragoste la prima imbucatura, si pentru D. si pentru mine.  

retete-vegane-la-mine-sub-nuc-tarta-cu-bostan-ciuperci

Combinatia de bostan si ciuperci, cu salvie sau rozmarin e printre preferatele mele, s-ar putea sa stiti de la pilaful cu bostan, tartinele cu bostan si ciuperci sau pastele cu bostan si ciuperci. Daca tot suntem la capitolul bostan, ati incercat sosul de bostan cu mustar? 

tarta-vegana-cu-bostan-si-ciuperci-reteta-jpg 

tarta-vegana-rozmarin-bostan-ciuperci-la-mine-sub-nuc

 

Tarta vegana cu bostan, ciuperci si rozmarin
Write a review
Print
Umplutura
  1. 300 g ceapa
  2. 150 g ciuperci champignon maro
  3. 100 g ciuperci pleurotus
  4. 300 g bostan
  5. 6 lg. ulei
  6. 4 catei de usturoi
  7. 3 crengute de roxmarin de aprox 10cm.
  8. 150 g tofu un saramura
  9. 2 lg. faina integrala
  10. 3 lg. faina de naut
  11. 1 lg. lapte de soia
  12. sare
Aluat
  1. 200 g faina
  2. 75 g apa
  3. 75 g ulei
  4. 1/4 lgt. sare
Instructions
  1. Se incalzeste cuptorul la 180ºC.
  2. Bostanul se taie cubulete de 1cm., se amesteca cu 2 lg. ulei si se coace la cuptor pana se moaise sau se prajeste pe aragaz, la foc mijlociu si cu capac.
  3. Intr-o tigaie mare se prajeste ceapa taiata pestisori cu usturoiul taiat in bucati mari (ca sa nu se arda urose). Odata ce si-au schimbat mirosul se adauga ciupercile pleurosut taiate felii de <1cm. si cele champignong sferturi sau cubulete de < 2. cm. Se prajesc la foc mare si fara capac, amestecand dupa cum e necesar.
  4. Jumatate de tofu se sfarma cu o furculita si jumatate se taie in cubulete mici.
  5. Se amesteca legumele gatite, cu tofu, faina, laptele si acele de la 2 crengute de rozmarin.
  6. Se intinde aluatul, se aseaza umplutura si se presara restul acelor de rozmarin peste tarta.
  7. Se serveste calda sau rece. Mie imi place un pic mai tare rece.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

1 comentariu

  1. Oana

    Foarte buna tarta, merci de reteta Ilinca! Numai buna acum, cand bostanul e in sezon. Nu aveam tofu afumat si am folosit tofu cu ardei. A fost foarte buna, dar sigur iese f bine si cu cel afumat.

      Reply

    Leave a Reply to Oana Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>