Tarta de toamna cu legume

October 13, 2012

Eu o găsesc o delicioasă tartă tomnatecă si o variantă vegană foarte la îndemnână.

tarta-vegetariana-cu-legume-de-toamna

Cantități cam egale de vinete, ardei, ceapa și bostan se călesc pe jumătate pe foc mic (+ usturoi după gust). Se adaugă desigur sare și ceva ierburi aromatice (de exemplu oregano, cimbru, busuioc și levănțică). Între timp se coace 10 minute aluatul, cu boabe pe deasupra; legumele se amestecă cu ceva tofu din saramura cubulețe (eu am pus puțin, cam 100 g la tava asta), se toarnă peste aluat și se pun la cuptor înca 20-30 minute.

tarta-cu-legume-de-toamna

În mod oarecum neașteptat este foarte ușor de mâncat, pentru că și bostanul (deja muiat de la călit) și tofu le leagă suficient de bine.

 tarta-de-toamna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>