Sos bolognez vegetarian

February 9, 2012

sos-bolognez

Daca sunt amatori, am sa pun aici reteta (aproximativa, desigur). Pe mine, sincer, nu ma pasioneaza si imi place doar in lasagna (de care planuiesc sa mai fac in curand). Sa incepem cu ingredientele: o ceapa mare, cativa catei de usturoi, un morcov, telina (1/4 radacina), 3 linguri de bulion pasta, sare, piper, o conserva de rosii (400ml) , busuioc, oregano, chili si , sa nu uitam soia “fulgi” (jumatate de punga). Ceapa, morcovul si telina se taie marunt si se calesc, se adauga toate celelalte si se fierb la foc mic, macar jumatate de ora, ca sa se amestece bine gusturile.

sos bolognez de post

*Soia trebuie fiarta inainte cu vegeta, condimente de supa sau cu niste legume. Daca scoatem din schema parmezanul, este de post, of course.

Sosul bolognez este una dintre mancarurile in care mi se pare cel mai revoltator sa folosesti carne, pentru ca, printre atatea arome si atata fiert, nu se mai simte gustul. Niciodata nu se prinde lumea daca e facut cu soia in loc de carne, ba cateodata nici nu ma cred cand le zic.

In poza este parmezan pe deasupra pentru ca e facuta de pe vremea cand eram vegetariana neinformata si mancam asa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>