Tartina cu sparanghel

May 31, 2013

Tartina asta este noua mea mâncare preferată cu sparanghel. Întrece și salata cu ou fiert, care ocupa mai de mult locul ăsta.

asparagus-toast

Sparanghelul se curăță se freacă cu foarte puțină sare și uilei si se pune la cuptor într-o folie de aluminiu, la foc mijlociu (180 grade Celsius) aproximativ 20 minute. Se unge o felie de toast cu putin ulei de masline, se aranjeaza sparanghelul și se lasă căteva minute la cuptor, până devine păine crocantă. Se scoate și se adauga o lingură de smântână vegetala* amestecată cu sare, ceapă verde și puțină apă. Din 250g de sparanghel ies cam 4 tartine cu toast (care este cea mai potrivită pâine în contextul ăsta, chiar dacă în poză vedeti o pâine obișnuită).

Singurul dezavantaj este că smântâna asta bună trebuie comandată pe net.

*In poza este smantana Tofutti, dar merge si smantana de caju.

tartina-cu-sparanghel

Comentarii

  1. Pingback: Biryani cu cartof copt și iaurt / Fauna / Idei pentru masa de Paște | hrană pasiune suflet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>