Mancare thailandeza

March 8, 2012

Fara alt nume pentru ca reteta e luata dintr-un restaurant si nu am tinut minte numele ai adevarat. Este o mancare  rapida, usoara si satioasa. Sosul cu lapte de cocos si curry ii da tot farmecul.

mancare thailandeza cu lapte de cocos vegan de post

Pentru 4 persoane, aprox. 30 min

Se taie bucatele si se fierb cu putina sare 3 morcovi mari si 3 cartofi mijlocii. Se pun si 200g orez* la fiert. 1-2 cepe se taie in felii mari (de exemplu o ceapa mare se taie in 8) si se calesc foarte putin (2 min) in 2 linguri de ulei, cu 2 lingurite de curry si ceva sare. Se adauga 400 ml lapte de cocos, putina lamaita (lemongrass), o mana de fasole verde** si se lasa de o parte. Cand sunt gata mocrovii si cartofii se toarna peste sosul de cocos si se lasa la fiert inca 10 minute, pana se moaie si pastaile. curry verde tailandez vegan de post retete cu lapte de cocos

* Orezul se poate pune intr-un castronel intai si apoi in farfurie, ca sa aiba forma de mai sus.

** In reteta initiala nu erau pastai ci tofu.

mancare thailandeza curry verde lapte de cocos vegan de post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>