Despre croissante si umpluturi

January 11, 2015

2014 Dec-0275

Croissantele sunt una din mancarurile mele preferate si, din cate am observat eu, una din cele mai greu de gasit in varianta vegana. In alte tari, unde majoritatea lucrurilor vegane sunt mai usor de gasit, croissantele vegane sunt scumpe, greu de gasit si nu bune. In Romania pe de alta parte, se gasesc in supermarketuri, facute cu margarina. Reci nu sunt cele mai bune, insa incalzite sunt delicioase. Eu cumpar de la Auchan, in pungi de 8 croissante cu 4,8 lei. O vreme nu eram sigura daca sunt vegane pentru ca aveau margarina si nu detaliau ingredientele margarinei. Era foarte probabil sa fie vegana totusi, ca margarinele cele mai ieftine. Anul trecut au inceput sa puna toate ingredientele si ma bucurasem foarte tare ca ar fi vegane. Nu mi-am dat seama initial ca nu stiu ce fel de lecitina folosesc :(. Daca voi aveti o sursa mai buna, sa imi spuneti si mie!

2014 Dec-0277

Acuma sa va spun si ce fac eu cu ele. In primul rand le incalzesc tot timpul. Fie la cuptor, fie taiate in jumatate la prajitorul de paine. Putine lucruri pe lumea asta sunt mai bune decat un croissant cald!

Apoi le fac tartine. Cu dulceturi (trandafir si cirese albe in poza) sau sarate. Pentru cele sarate am o multime de variante, printre care:

– Pesto verde, branza-crema de caju si rosii proaspete. Ocazional cascaval vegetal.

– Zacusca, masline, maioneza vegetala si cascaval vegetal.

– Crema de caju cu marar si ceapa + masline verzi.

In poza este branza de caju simpla. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>