Vinete japoneze

February 8, 2015

Vinete din astea se gasesc la un sushi bar in Cambridge la 3£ 6 jumatati de felie. Ridicol de scump dar si ridicol de bune dupa gustul meu. Asa cum banuiam sunt foarte simplu de facut acasa, cu doar cateva ingrediente. Singura problema e ca vinetele trag mult ulei si nu merg mancate chiar en gros.

2015 ian-0586

Vinete japoneze
Write a review
Print
Cook Time
15 min
Cook Time
15 min
Ingredients
  1. 1/2 vanata
  2. ~1 cm ghimbir
  3. 1 catel de usturoi foarte mic
  4. 2 lg. sos de soia
  5. 1 lg. mirin*
  6. 5 cm. ceapa verde
  7. ulei pentru prajit
Instructions
  1. Se prajesc vinetele, jumatati de felii groase de 5mm. Se taie foarte marunt ghimbirul si usturoiul. Se amesteca putin intr-un mojar ghimbirul, ca sa fie mai aromat. Se amesteca mirinul, sosul de soia, ghimbirul si usturoiul si se lasa deoparte pana sunt gata vinetele.
  2. Vinetele se scot si se lasa intr-un castronel/cana la marinat, pana se servesc. Se presara cu putina ceapa verde proaspata.
Notes
  1. Mirin este un vin dulce asiatic care se foloseste in principal la gatit. Am citit pe internet ca poate fi inlocuit cu 2 linguri sake + 1 lingura zahar. Se gaseste uneori la raionul international de la supermarketurile mari sau in magazine asiatice.
  2. Daca suspectati vinetele ca au coaja groasa, le puteti curati inainte de prajit.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>