Clatite cu ciuperci

March 14, 2015

clatite cu ciuperci cremoase vegan

Cartofii au intrat in reteta asta acum vreun an, cand aveam prea putine ciuperci si cautam ceva de lungit umplutura. Lui D. si mie ne-a placut atat de tare incat de atunci aproape numai asa facem.

Umplutura e mai cremoasa/smantanoasa decat pare in poza (sau mi se pare mie ca pare). 

Clatite vegane cu ciuperci
Yields 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 g cartofi
  2. 150 g ceapa
  3. 200 g ciuperci
  4. 40 g caju
  5. 1 catel de usturoi
  6. 1/2 lamaie
  7. sare
  8. ulei pentru prajit
Pentru clatite
  1. 100 g faina
  2. 1/4 lgt drojdie uscata
  3. 1/3 lgt praf de copt
  4. 150-170 ml apa
  5. sare
  6. turmeric
Instructions
  1. Ceapa se taie pestisori si se prajeste cu un pic de sare.
  2. Ciupercile taiate felii se adauga peste ceapa, dupa ce a inceput sa se moaie. Daca e nevoie se adauga sare sau ulei.
  3. Caju-ul se pune la fiert cu apa si sare.
  4. Cartofii se taie cubulete cu latura de 1cm si se prajesc in alta tigaie.
  5. Se prepara aluatul pentru clatite: se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga apa si uleiul.
  6. Caju-ul probabil s-a muiat pana acum. Se amesteca la blender, adaugand sare, zeama de lamaie si usturoi. Se adauga apa treptat, cat e nevoie.
  7. Ciupercile se pun de-o parte si se adauga smantana de caju. Se amesteca si cartofii cand sunt gata.
  8. Clatitele se prajesc si se servesc calde, cu ciulamaua pe deasupra si poate vreo salata alaturi.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
retete vegane clatite ciuperci caju

1 comentariu

  1. Pingback: Clătite cu ciuperci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>