Dovlecei pane vegani

July 3, 2015

dovlecei pane vegan aluat pane vegan

Asta e o reteta asa simpla si asa potrivita pentru viata romaneasca de la tara incat ar trebui sa o puteti savura in orice coltisor de tara. Multe retete de pe blog au ingrediente care se gasesc aproape numai in supermarketuri sau magazine naturiste. Dovleceii pane nu sunt printre ele! Asa ca dati de veste bunicilor :).

Compozitia de aluat pane poate fi folosita pentru orice leguma pane dar daca incercati cu dovlecei, eu insist sa faceti o data macar si cu sosul asta. Mie mi se pare ca merge mai bine decat cu mujdei! (Pentru ca dovleceii pane sunt deja destul de grasi)

Dovlecei pane
Serves 2
Varianta vegana a unei mancari clasice pentru vara la tara. Sosul de rosii din reteta se potriveste de minune, asa ca va recomand sa incercati exact combinatia asta.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 dovlecel mare
Aluat
  1. 120 g faina
  2. 165 g apa
  3. 1/2 lgt. praf de copt
  4. 1/4 lgt. drojdie granule*
  5. 1/4 lgt. boia dulce
  6. 1/4 -1/2 lgt. piper
  7. 1/4 lgt. usturoi granulat
  8. 1/4 - 1/2 lgt. sare
  9. 1 vf. de cutit de nucusoara
Sos
  1. 150 g rosii coapte (3 rosii mici-mijlocii)
  2. 2 catei de usturoi
  3. sare
Instructions
  1. Dovleceii se taie felii subtiri de aproximativ 3 mm. Se presara cu sare si se lasa 1 ora sa lase apa.
  2. Pentru aluat se amesteca toate ingredientele inainte de prajit. Se trec feliile de dovlecei prin aluat si se prajesc in ulei indeajuns. Se scot pe servetele de bucatarie.
  3. Rosiile se taie bucati mari si se amesteca la blender cu usturoiul si sarea. Sau se toaca marunt.
Notes
  1. *Drojdie normala numai ca uscata, de la pliculet (nu inactiva).
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
aluat pane vegan reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>