Parjoale de cartofi cu sos de canepa (vegan)

February 27, 2016

Latkes cu sos de canepa vegan pesto de canepa

Latkes sunt niste parjoale-turte evreiesti, de regula din cartofi. Varianta mea are si sfecla, pentru culoare si gustul dulceag, dar pe care o puteti inlocui ori cu morcov ori cu mai multi cartofi. Sunt date prin faina de porumb, ceea ce le face sa aiba o crusta putin crocanta.

Sosul este unul destul de oriental, cu miros si gust puternic, numai bun ca sa complementeze parjoalele. 

Si sosul si parjoalele sunt destul de simple si usor de facut (yey!) dar impreuna au un gust surprinzator de elegant. In poza sunt servite cu o salata de ridichi marinata jumatate de ora intr-un sos cu otet, sare, zahar si chili. Salata asta vine grozav si in loc de ridichi puteti folosi si castraveti sau bostan (taitat foarte subtire, cu curatitorul de cartofi).

Parjoale de cartofi cu sfecla vegan reteta vegana

Parjoale de cartofi cu sfecla (vegan)
Serves 3
Latkes sunt niste parjoale-turte evreiesti, de regula din cartofi. Varianta mea are si sfecla, pentru culoare si gustul dulceag, dar pe care o puteti inlocui ori cu morcov ori cu mai multi cartofi. Sunt date prin faina de porumb, ceea ce le face sa aiba o crusta putin crocanta.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 230 g cartofi fierti in coaja, tari
  2. 50 g sfecla
  3. 1 lg. marar proaspat tocat
  4. 1,5 lgt. chimion intreg
  5. 1/2 lgt. coriandru macinat
  6. 1/4 lgt. sare
  7. 2 lg. faina de naut
  8. 40 g. mar
  9. faina de porumb
  10. ulei pentru prajit
Instructions
  1. Cartofii trebuie fierti cu sare, cat sa ramana inca putin tari la mijloc. Se folosesc reci.
  2. Se dau prin razatoarea mare cartofii, sfecla si marul.
  3. Chimionul se prajeste intr-o tigaita, pana devine auriu.
  4. Se amesteca toate ingredientele si se potriveste la gust de sare, daca e nevoie.
  5. Se ia cate o lingura de compozitie si se formeaza o parjoala, care se da prin faina de porumb.
  6. Se prajesc in ulei care acopera bine fundul tigaii.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Chutney de canepa
Write a review
Print
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Ingredients
  1. 4 lg. seminte de canepa decojite
  2. 1 catel de usturoi
  3. 15 g patrunjel
  4. 1/4 lgt sare
  5. 1/2 lgt. lamaie
  6. 1 lg. ulei
  7. 2 lg. apa
  8. 2 lgt. chimion seminte
Instructions
  1. Se prajeste chimionul intr-o tigaita pana devine auriu si isi schimba aroma.
  2. Se amesteca toate ingredientele la blender si se potriveste la gust de sare si lamaie.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>