Saleuri spirala cu masline sau pizza (vegan)

March 5, 2016

Saratele vegane reteta

Saleuri spirala am facut prima data acum vreo 5 ani si mi s-au parut o inventie grozava. Cu aluatul cumpart sunt ridicol de simplu de facut (filmuletul prezinta pregatirea aproape in timp real) si pot fi pregatite cu cateva ore inainte de a fi coapte. De servit trebuie servite calde, sunt atat de mult mai bune! Singurul truc e sa le lasi la congelator incat sa poti taia feliile fara sa se deformeze, truc pe care il stiam de la niste biscuiti de Craciun pe care ii faceam mai de mult. Se potrivesc ca aperitiv, party food sau cu supa crema. 

Saratele spirala cu masline (vegan)
Write a review
Print
Ingredients
  1. 110 g tofu in saramura
  2. 80 g masline fara samburi
  3. 1 lgt. oregano
  4. 1 lg. ulei
  5. 1 rola de aluat foietaj vegan
Instructions
  1. Se amesteca primele 4 ingrediente la blender, pana ajung la consistenta dorita. Se intinde pasta obtinuta pe foaia de aluat. Se ruleaza si se pune la frigider intre 30 min. si 2 ore, pana se intareste cat sa se poata taia fara sa se deformeze prea tare. Daca a inghetat atat de tare incat aluatul e casabil, trebuie lasat sa se incalzeasca putin.
  2. Se taie felii de 7mm-1cm si se coc la 180ºC pana se rumenesc. Se servesc calde.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
Alt avantaj este ca le poti face cu orice ai chef sau ai prin frigider. De obicei compozitiile mele sunt pe baza de tofu, dar merge si cu sosuri de legume (gen zacusca) ingrosate cu nuci/seminte macinate. Tofu simplu sau afumat cu spanac este a treia combinatie preferata pentru mine.

Saleuri pizza (vegan)
Write a review
Print
Ingredients
  1. 100 g ciuperci
  2. 100 g ceapa
  3. 50 g pasta de tomate
  4. 110 g tofu in saramura (simplu sau afumat)
  5. 2 lgt. oregano
  6. 1 catel mare de usturoi
  7. 1/4 lgt. sare
  8. ulei pentru prajit
  9. 1 rola de aluat foietaj vegan
Instructions
  1. Se prajesc ciupercile si ceapa taiate marunt. Se amesteca toate ingredientele la blender si se intinge crema obtinuta peste aluat. Se ruleaza si se pune la frigider intre 30 min. si 2 ore, pana se intareste cat sa se poata taia fara sa se deformeze prea tare. Daca a inghetat atat de tare incat aluatul e casabil, trebuie lasat sa se incalzeasca putin.
  2. Se taie felii de 7mm-1cm si se coc la 180ºC pana se rumenesc. Se servesc calde.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>