A fost bine, vesel, etic si gustos (umbla vorba). A fost o experienta frumoasa si complet noua pentru mine, sa dau ochii 30 de persoane super zambitoare, majoritatea pe care le vad prima data in viata mea, dar care ne-au facut increderea sa vina la brunch. In caz ca cititi articolul, vreau sa va multumesc pentru ca ati venit, ca ati fost veseli si zambitori si sper ca a meritat si pentru voi.
Toata pregatirea a fost usoara si placuta, mai ales pentru ca am planificat in avans si am avut ajutor din toate partile. Meniul l-am definitivat cu o luna inainte, dupa repetate teste de weekend pe prieteni saritori si rabdatori. Mama si tata m-au ajutat la pregatiri si cumparaturi, bucatarii de la Cuib au fost alaturi de mine de la ora 8 si R. si C. au servit voiosi si fara multe farfurii date pe jos ;). A, mama a aranjat florile ;).
Pozele lunguiete, cu atmosfera de film fain sunt facute de Iustin Surpanelu, aka DEOCHI. Tot Iustin a facut si video-ul de la sfarsitul articolului. E foarte fain, recomand vizionarea lui mai mult decat citirea articolului (in caz ca sunteti in criza de timp, altfel le recomand pe amandoua).
Meniul a fost asa:
Tartine cu salata de primavara cu sparanghel, cartofi fierti, marar, mustar, ceapa verde, maioneza din tofu matasos si “albus” tot din tofu matasos.
Parjoale din faina de naut, cu tofu afumat si legume prajite + cu branza de caju cu ceapa si marar + seminte de rodie. Parjoalele sunt facut dupa reteta de burger-omleta din faina de naut, dar puse cu lingurita in tigaie. Cred ca sunt reteta mea cu cea mai mare priza la public.
Supa de mazare cu tofu simplu, soia crocanta afumata, frunze de menta si petale de toporasi. Saleul era umplut cu exact aceeasi umplutura de la saleurile spirala cu pizza. Memoria mea insista ca supa era mai verde decat in poza.
Felul principal a fost grau in sos afumat de migdale, cu cartofi fierti in coaza si prajiti, brocoli prajit cu usturoi proaspat si sfecla prajita + migdale si frunze proaspete de leustean.
Pot sa va arat si o poza cu felul principal datorita lui A. de la Adelicii, pe care o puteti vedea mai jos, fotografiind cu raspundere.
Desertul a fost kulfi cu seminte de pin, cu sirop de artar si agave, capsuni si frunze de busuioc proaspat si seminte proaspat prajiti de pin. Kulfi e o inghetata indiana foarte densa, despre care am scris mai de mult pe blog, intr-o varianta mai traditionala.
Foarte frumos, felicitări!
Mi-ar plăcea şi mie să particip într-o zi la un Mic Prânz, ori ca ajutor de bucătar, ori degustător, nu contează cum, dar aş veni tocmai pentru atmosfera aceea frumoasă. ^^