Brunch vegan si caritabil la Iasi, cum a fost

April 28, 2016

brunch vegan iasi la mine sub nuc

A fost bine, vesel, etic si gustos (umbla vorba). A fost o experienta frumoasa si complet noua pentru mine, sa dau ochii 30 de persoane super zambitoare, majoritatea pe care le vad prima data in viata mea, dar care ne-au facut increderea sa vina la brunch. In caz ca cititi articolul, vreau sa va multumesc pentru ca ati venit, ca ati fost veseli si zambitori si sper ca a meritat si pentru voi.

Toata pregatirea a fost usoara si placuta, mai ales pentru ca am planificat in avans si am avut ajutor din toate partile. Meniul l-am definitivat cu o luna inainte, dupa repetate teste de weekend pe prieteni saritori si rabdatori. Mama si tata m-au ajutat la pregatiri si cumparaturi, bucatarii de la Cuib au fost alaturi de mine de la ora 8 si R. si C. au servit voiosi si fara multe farfurii date pe jos ;). A, mama a aranjat florile ;).

Pozele lunguiete, cu atmosfera de film fain sunt facute de Iustin Surpanelu, aka DEOCHI. Tot Iustin a facut si video-ul de la sfarsitul articolului. E foarte fain, recomand vizionarea lui mai mult decat citirea articolului (in caz ca sunteti in criza de timp, altfel le recomand pe amandoua).

2016 Mar-78312016 Mar-7835cuib iasi cafenea vegetariana cuib la mine sub nuc

12920475_204850143226359_5902084886626966943_nmicul pranz vegal cuib laminesubnuc Iasi cuib brunch vegan laminesubnuc iasi cuib

cuib iasi micul pranz 2 laminesubnuc   cuib iasi micul pranz

12919852_204849686559738_5787702919507562594_n

12932569_204849736559733_8801525129138541108_n

Meniul a fost asa:

Tartine cu salata de primavara cu sparanghel, cartofi fierti, marar, mustar, ceapa verde, maioneza din tofu matasos si “albus” tot din tofu matasos.

tartine vegane cu 'albus' din tofu matasos la mine sub nuc

Parjoale din faina de naut, cu tofu afumat si legume prajite + cu branza de caju cu ceapa si marar + seminte de rodie. Parjoalele sunt facut dupa reteta de burger-omleta din faina de naut, dar puse cu lingurita in tigaie. Cred ca sunt reteta mea cu cea mai mare priza la public.

canapes aperitiv

944879_205200683191305_3482944186229871791_n

Supa de mazare cu tofu simplu, soia crocanta afumata, frunze de menta si petale de toporasi. Saleul era umplut cu exact aceeasi umplutura de la saleurile spirala cu pizza. Memoria mea insista ca supa era mai verde decat in poza. 

15510_204849913226382_5928376087403018_n

12919899_204849803226393_8259667915024128926_n

13661_205200813191292_7481797041153561631_n    12108090_204849903226383_2640842921068551932_n

Felul principal a fost grau in sos afumat de migdale, cu cartofi fierti in coaza si prajiti, brocoli prajit cu usturoi proaspat si sfecla prajita + migdale si frunze proaspete de leustean.

Pot sa va arat si o poza cu felul principal datorita lui A. de la Adelicii, pe care o puteti vedea mai jos,  fotografiind cu raspundere.

12472585_827952843999067_6658905197476860898_n

12495123_827095427418142_9205667530493307640_n

iasi brunch vegan la mine sub nuc

Desertul a fost kulfi cu seminte de pin, cu sirop de artar si agave, capsuni si frunze de busuioc proaspat si seminte proaspat prajiti de pin. Kulfi e o inghetata indiana foarte densa, despre care am scris mai de mult pe blog, intr-o varianta mai traditionala.

12376681_204850146559692_8132376935838852629_n

12924398_204849856559721_563075179127136492_n

12495147_205200836524623_2890463789558268619_n

12923298_205200893191284_1323489766040049035_n   gream big

 

 

1 comentariu

  1. Cris

    Foarte frumos, felicitări!
    Mi-ar plăcea şi mie să particip într-o zi la un Mic Prânz, ori ca ajutor de bucătar, ori degustător, nu contează cum, dar aş veni tocmai pentru atmosfera aceea frumoasă. ^^

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>