Prajitura vegana cu crema de fructe

September 18, 2016

2016 July-9877

Prajitura asta ne-a placut foarte tare lui D. si mie. Blatul e prajitura mea clasica cu banane si crema de pe deasupra este cu capsuni si iaurt de soia. Crema are un gust proaspat, usor acrisor, e cremoasa si miroase fain a capsuni. Dar are putin zahar, asa ca nu este o glazura din nici un punct de vedere. La serviciu parerile au fost impartite, din cauza cremei care e putin neobisnuita. 

2016 July-9893

Prajitura cu iaurt si fructe (vegan)
Crema are un gust proaspat, usor acrisor, e cremoasa si miroase fain a capsuni. Dar are putin zahar, asa ca nu este o glazura din nici un punct de vedere. Blatul e mai degraba pufos si cu o usoara aroma de banane.
Write a review
Print
Crema
  1. 400 g iaurt simplu de soia
  2. 100 g zahar
  3. 1 lgt. zeama de lamaie
  4. 3/4 lgt. agar-agar pudra
  5. 400 g capsuni (visine, zmeura sau alte fructe)
Blat
  1. 280 g faina
  2. 1/2 lgt. bicarbonat
  3. 1 pachetel praf de copt
  4. 120 g zahar
  5. +
  6. 160 g ulei
  7. 175 g lapte de soia (preferabil cu aroma de vanilie)
  8. esenta de vanilie
  9. 1 banana
  10. + tava mica, eu am folosit un patrata cu latura de 22 cm.
Instructions
  1. Pentru blat se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele umede (cu banana facuta piure). Se coace la 180ºC, aproximativ 30 min.
  2. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute in tava si apoi se scoate, intorcand-o cu susul in jos. Se pune inapoi in tava (intoarsa), ca sa putem turna crema. Miscarea asta turteste putin mijlocul umflat de la crescut, asa ca stratul de crema va fi mai uniform.
  3. Pentru crema se toarna iaurtul si zaharul intr-o oala. Se amesteca pudra agar in intr-un pahar cu 2 linguri de apa si apoi adaugand treptat alte cateva linguri de iaurt. Se adauga in tigaie si se amesteca bine, se porneste aragazul si se lasa sa dea in clocot, amestecand din cand in cand.
  4. Capsunile se curata si se blenduiesc, si se amesteca bine in iaurtul clocotit (si scos de pe foc). Se amesteca si zeama de lamaie si se potriveste la gust. Se toarna peste blat.
  5. Se lasa 1h la frigider, ca sa se intareasca mai repede crema. Se serveste rece sau la temperatura camerei.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
2016 July-9918

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>