Biscuiti cu bostan

December 11, 2011

Vegan in plus :D

biscuiti de post cu bostan

Cele mai bune cookies pe care le-am mancat eu in State sunt vegan pumpkin cookies de la Peet’s Coffee. Nu cautam neaparat ceva vegan, dar am luat din curiozitate prima data si au ramas preferatii. Ceea ce, desigur, a deschis usa spre lumea biscuitilor de post. Astia pe care vreau sa ii laud acuma seamana considerabil si cred ca au sanse destul de bune sa impresioneze pe cineva care nu a gustat din cei originali (sau incepe sa ii uite, ca mine).

Reteta am sa o scriu in cups, ca sa pastram spiritul. Pentru toate se masoara volumul, asa ca nu conteaza decat sa folosesti aceeasi cana, de aprox. 1/4 l.

biscuiti vegani cu bostan

1/2 cana pure de bostan *
1/2 cana margarina
1/2 cana zahar brun
1/2 cana zahar
1 1/2 cana faina
1/4 cana faina de ovaz **
1 lgt. esenta de vanilie
1 1/2 lgt. scortisoara
1 lgt. ghimbir
1/2 lgt. cuisoare
1/2 lgt. praf de copt
1/2 sare
samburi de nuci pecan

* Eu pun cubulete de bostan cu o lingura de apa si 2 de zahar pe focul mic inainte si le las acolo (amestecand din cand in cand) pana se moaie si se evapora apa si dupa aceea il pasez. Trebuie sa fie destul de uscat, aproape ca un pure de cartofi.
** Faina de ovaz se poate face din fulgi de ovaz pusi la robot 1 min, daca nu aveti in casa (ca mine)

La amestecatul ingredientelor nu este nici o filozofie si aluatul iese prea tare ca sa fie puse doar cu lingura in tava si prea moale ca sa fie intins, drept care mai ramane varianta cu prelucratul in mana. Sa nu uitati nucile de pecan, pentru ca se potrivesc tare bine :D. Biscutii trebuie facuti putin mai grosi decat ii vreti, pentru ca sa lasa putin la copt. Se coc  10-12 min la 180°C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>