Tarta alsaciana vegana, varianta rapida

January 20, 2017

retete cu lipii tortilla retete vegane

smantana de soia smantana vegana retete vegane

Tarta alsaciana e un fel de pizza, subtire cat o clatita, cu sos de smantana cu usturoi si putine toppinguri. Varianta traditionala are ceapa si sunca, dar si ardei, praz, ciuperci sau cascaval sunt destul de comune. In franceza se cheama tarte flambee si in germana Flammkuchen. 

Aluatul obisnuit este un aluat asemanator cu cel de pizza, doar ca mai tare si care se intinde extrem de subtire. Pentru ca dureaza destul de mult pregatitul si foarte putin mancatul, mie mi-e cam lene sa il fac asa ca folosesc lipii tortilla in loc. Nu au chiar acelasi efect, dar e super rapid si mie imi plac si asa. 

la mine sub nuc retete vegane

In poze vedeti 5 variante de chestii presarate peste smantana (de soia) cu usturoi:

  • ceapa + ardei gras
  • praz + tofu afumat (eu nu am avut acuma tofu afumat si am lasat tofu simplu la muiat cu boia afumata si sos de soia)
  • ciuperci + ceapa
  • ceapa + tofu afumat (jumatate are si cascaval vegan violife ras)
  • ceapa + ardei gras + ardei iuti (ardeii iuti nu i-am vazut niciodata pe vreun meniu, e vaianta foarte personala)

flammkuchen vegan tarta alsaciana

Eu am folosit smantana de la Alpro. In mod normal nu prea imi place, pentru ca are un miros dupa care nu ma dau in vant. Dar amestecata cu usturoi, nu a mai fost deloc deranjant mirosul ala. 

la mine sub nuc retete vegane

retete vegane la mine sub nuc smantana de soia

retete cu tortilla retete vegane la mine sub nuc

Tarta alsaciana vegana, varianta rapida
Write a review
Print
Ingredients
  1. 5 foi de tortillia
  2. 200 ml smantana de soia
  3. 4-5 cateii mari de usturoi
  4. 1/2 - 3/4 lgt. de sare
  5. 1/2 lgt. lamaie
  6. 1 lg. drojdie nutritiva
+ Selectie de toppinguri
  1. ceapa, ardei, ciuperci, tofu afumat sau praz.
Instructions
  1. Se deschide cuptorul la 240ºC.
  2. Se amesteca smantana, cu sare, lamaie si usturoiul presat.
  3. Se pregatesc toppinguri dupa gust.
  4. Se intinde smantana peste o lipie, se presara toppingurile si se coc 4 minute odata ce cuptorul este incins.
Notes
  1. 1. Lipiile tortilla sunt o scurtatura, nu e varianta traditionala.
  2. 2. Un cuptor electric este dezirabil la reteta asta. La cuptor cu gaz nu cred ca se rumenesc bine/deloc pe deasupra.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
     tarta alsaciana vegana tarte flambe vegan

Comentarii

  1. Pingback: 5 things to do at home on a messy winter day - Stand for Fashion

  2. Daniela Marcu

    Întotdeauna mi-au plăcut pizzele cu usturoi. Pe o parte din lipii am probat și cu sos de leurdă+tofu. Foarte bune! Mulțumim pentru idee!

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>