Supa asta e foarte cremoasa, putin dulce si putin picanta si cu miros de mancare de iarna (cartofi, bostan, ceapa calita). Mi-ar fi placut sa cresc cu supa asta.
- 700 g bostan (cantarit curatat)
- 250 g ceapa
- 400 g cartofi
- 1 lg. zahar
- 1vf. cutit nucusoara
- 1 lgt. piper
- 1,5 l apa
- 30 g migdale macinate
- rozmarin
- sare
- ulei
- Se caleste ceapa direct in oala de supa si cu capac. Cand incepe sa miroase a ceapa calita se adauga cartofii si bostanul, treptat, pe masura ce ii taiati.
- Se adauga migdalele, apa, sarea si zaharul si se lasa la fiert cu capac.
- Cand bostanul si cartofii par fierti se adauga piperul si nucusoara si se se paseaza cu blenderul.
- Se serveste cu putin rozmarin, pudra sau taiat marunt.
Dedesubt e o interpretare mai groasa. Colegii mei de camin din Germania o faceau mereu de consistenta asta, aproape piure. Supa lor de bostan statea cu varf in farfurie, de fiecare data.
PS: Supa asta e foarte speciala pentru mine, pentru ca e prima supa crema pe care am inceput sa o fac si, fara indoiala, cea pe care am facut-o de cele mai multe ori.