Fara alt nume pentru ca reteta e luata dintr-un restaurant si nu am tinut minte numele ai adevarat. Este o mancare rapida, usoara si satioasa. Sosul cu lapte de cocos si curry ii da tot farmecul.
Pentru 4 persoane, aprox. 30 min
Se taie bucatele si se fierb cu putina sare 3 morcovi mari si 3 cartofi mijlocii. Se pun si 200g orez* la fiert. 1-2 cepe se taie in felii mari (de exemplu o ceapa mare se taie in 8) si se calesc foarte putin (2 min) in 2 linguri de ulei, cu 2 lingurite de curry si ceva sare. Se adauga 400 ml lapte de cocos, putina lamaita (lemongrass), o mana de fasole verde** si se lasa de o parte. Cand sunt gata mocrovii si cartofii se toarna peste sosul de cocos si se lasa la fiert inca 10 minute, pana se moaie si pastaile.
* Orezul se poate pune intr-un castronel intai si apoi in farfurie, ca sa aiba forma de mai sus.
** In reteta initiala nu erau pastai ci tofu.