Oh, please try it! Vinetele prajite si asa aromate vin pur si simplu perfect cu restul verdeturilor proaspete si couscous-ul usor. In plus este foarte buna si rece, asa ca poate fi pregatita cu 1-2 zile inainte (ceea ce e o calitate mare, cand ai de facut mancare pentru multa lume ).
Pentru 4 persoane si dureaza aprox. 30 min.
1 vanata se taie in felii subtiri de 1/2 cm si apoi in sferturi si se prajesc la foc mijlociu cam 20 min, pana se fac aurii, cu 1 1/2 lgt usturoi praf, 1/4 lgt scortisoara, 1 lgt boia, 2lgt chimion macinat , 1/2lgt sare. Intre timp se lasa la muiat, cu apa fierbinte, 200g couscous instant si 1 ceapa mare, taiata pestisori se caleste cu 1 lgt de zahar. Couscous-ul se afaneaza dupa 10 minute cu o furculita si se prajeste 2-3 minute in unt/margarina/ulei. Se taie coditele de la 1 legatura de ceapa verde, cateva frunze de salvie si cateva crengute de cimbru si se amesteca toate la un loc.
In cartea mea si de altfel mai in stilul tabouleh, in loc de ceapa verde, cimbru si salvie se pune o legatura de patrunjel dar eu nu ma dau in vant dupa el, asa ca am facut o varianta mai pe gustul meu.