Supa asta e delicioasa, cu un gust foarte pronuntat de linte si miros de cocos. Laptele de cocos se poate inlocui cu smantana daca vreti. Mie imi place si lintea si laptele de cocos oricum, dar nu recomand supa in formula asta cuiva care nu este amator de lapte de cocos in mancare. In mancarurile asiatice, amestecat cu iarba de lamaie, sos de soia sau curry nu isi pastreaza la fel de puternic mirosul de cocos ca aici.
Se caleste putin 1 ceapa alba, 3 cepe verzi (taiate marunt) si 150g morcov (dati prin razatoare sau in sferturi ca sa poata fi scosi si facuti piure cand e gata supa) cu sare dupa gust. Dupa cateva minute se adauga 200g linte rosie si se amesteca pentru 3 min. Se adauga 1.5l apa, patrunjel, 1lg zahar si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga 2 lg sos gros (pasta) de rosii si 200ml lapte de cocos (sau mai putin chiar, va recomand sa adaugati cate putin si sa gustati).