Paste cu sos turcesc de mazare

January 30, 2013

Presupun că deja vă gândiți “Ce aberație mai e și asta?? Paste cu mazăre?! ce mai urmează, paste cu fasole?”. Eu cel puțin cam așa mă gândeam, dar am zis să încerc pentru că arătau frumos în carte și eu aveam o mazăre impecabilă în congelator. Am fost mega-plăcut surprinsă. Atât de plăcut încât în următoarele 2 săptămâni am mai făcut de trei ori.paste-cu-mazare-de-veganSe fierbe o cană de mazăre bună, separat vreo 150-200 g paste și între timp se prăjesc câteva linguri de semințe de floarea soarelui, cu ardei iute, spanac și sare. Se pun de o parte și într-un castronel se pisează puțin usturoi și 2/3 din mazăre, se adaugă sare, ulei de măsline, iaurt și multă mentă proaspătă. Dacă folosiți iaurt de soia (ca mine), s-ar putea să vreți să adăugați puțin oțet, pentru că de obicei este mai puțin acru. Se amestecă toate și puteți lăsa puțină mazăre și semințe pentru presărat pe deasupra, de decor. Dacă macaroanele și mazărea s-au răcit ar trebui reîncălzite, iar sosul se adaugă treptat ca să nu se taie.

seminte-de-floarea-soarelui-spanac

Ideea de mazăre în macaroane mi se pare acum foarte bună și, după ce am încercat rețeta asta, am văzut că nu e chiar așa neobișnuită pe cât mi se părea mie. Oricum, sunt o pată de culoare adorabilă.

sos-menta-iaurt-mazare

Rețeta este adaptată din ‘Veggiestan’ (a lui Sally Butcher), dar nu numai adaptată ci și îmbunătățită! Am încercat și rețeta ei, dar a mea e mai buna :P.

sos-vegan-de-paste-mazare-menta-iaurt-vegetal

Pentru curioși, Sally Butcher susține că ar fi de origine turcească și că pe acolo, mâncărurile calde cu iaurt sunt destul de la ordinea zilei. Eu cel puțin mai știu o rețetă turcească cu sos cald cu iaurt, pe care abia aștept sa v-o spun. Mie îmi place chiar și mai tare, dar de acuma să vedem când mai găsesc iaurt de soia neîndulcit…

paste-turcesti-vegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>