Este o supă minunat de bună (nu bună cu adăugirea “pentru o supă de post…” ), căreia eu nu îi pot găsi nici un defect. Supa asta, alături de cea de sfeclă îmi redau speranța că pot exista supe impecabile fără smântână (da, adoram smântâna în supe, ca în aproape orice altceva).
Se taie și se pun la călit pe foc mic 2 cepe și cu sare, se curăță și se adaugă tăiați 2-3 morcovi și se călesc împreună mai departe. Se adaugă cam 4 cartofi (2/3 din volumul de bostănei tăiați cubulețe), se amestecă, se calesc în continuare. Se adaugă apă (1.5-2 l). Se adaugă și 3 zucchini/bostănei tăiați cubulețe și se fierb la foc mic aprox 40 minute. Se pasează fierbinte și se adaugă 200 ml lapte de coocs, piper după gust și 1 linguriță de zahăr.