“Omleta” vegana din faina de naut

March 21, 2013

Sau una din cele mai rapide mâncăruri vegane. Mie îmi pare că seamănă destul de bine cu omletele mai tari în care se pune şi făină, iar marginile sunt foarte bune şi crocante abia scoase din tigaie.

omleta-vegana-din-faina-de-naut-omleta-de-post

Compoziţia pentru 2 porţii are 70g făină de năut, 1/4 lgt praf de copt, 1/4 droijdie uscată, sare, piper, boia iute, salvie + 110 ml apă. Legumele se călesc şi se toarnă în compoziţia de năut, adăugând 20 g caşcaval vegetal tăiat mărunt (viotrost simplu).  Eu am pus 1/4 ardei rosu1/4 ardei verde, 1/4 ceapă şi 2 ciuperci)Se prăjeşte la foc mijlociu. Pentru o compoziţie mai moale se mai poate adăuga apă.

vegan-tortilla-chickpea-flour-tortilla-de-post

Sfat: Făina de năut se găseşte la plafar.

Comentarii

  1. Zavate Maria

    Ilinca, ți-am scris acum ceva vreme că mă apuc de furat rețete de pe blogul tău în vederea unei provocări Julie&Julia-ene. De ieri am dat drumul pe facebook acestei campanii pe care eu am numit-o #LaMineSubNucChallenge. Îți las aici un link cu prima postare în care am anunțat cam ce se va petrece. O rețetă (cea la care dau comentariul ăsta) am postat-o deja. Experiența a fost amuzantă tare. Mulțumesc că mă inspiri zilnic. Numai bine îți urez!
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=778641095602968&set=a.135992669867817.27563.100003712546915&type=3&theater

      Reply
    • Pingback: Cum să îți alcătuiești meniul veg săptămânal – Amoraws

    • Pingback: Omelette du năut

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>