Sau una din cele mai rapide mâncăruri vegane. Mie îmi pare că seamănă destul de bine cu omletele mai tari în care se pune şi făină, iar marginile sunt foarte bune şi crocante abia scoase din tigaie.
Compoziţia pentru 2 porţii are 70g făină de năut, 1/4 lgt praf de copt, 1/4 droijdie uscată, sare, piper, boia iute, salvie + 110 ml apă. Legumele se călesc şi se toarnă în compoziţia de năut, adăugând 20 g caşcaval vegetal tăiat mărunt (viotrost simplu). Eu am pus 1/4 ardei rosu, 1/4 ardei verde, 1/4 ceapă şi 2 ciuperci). Se prăjeşte la foc mijlociu. Pentru o compoziţie mai moale se mai poate adăuga apă.
Sfat: Făina de năut se găseşte la plafar.
Ilinca, ți-am scris acum ceva vreme că mă apuc de furat rețete de pe blogul tău în vederea unei provocări Julie&Julia-ene. De ieri am dat drumul pe facebook acestei campanii pe care eu am numit-o #LaMineSubNucChallenge. Îți las aici un link cu prima postare în care am anunțat cam ce se va petrece. O rețetă (cea la care dau comentariul ăsta) am postat-o deja. Experiența a fost amuzantă tare. Mulțumesc că mă inspiri zilnic. Numai bine îți urez!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=778641095602968&set=a.135992669867817.27563.100003712546915&type=3&theater
Mersi! Iti urmaresc cu mare placere experimentele. Sper ca prima incercare sa ramana cea mai rea ;).
Pingback: Cum să îți alcătuiești meniul veg săptămânal – Amoraws
Pingback: Omelette du năut