Mai este cineva curios de o mancare buna cu sparanghel si vegana?
Acum cateva zile am aruncat o legatura de sparanghel. Imi place la nebunie, dar nu gasisem nici o varianta vegana multumitoare. Asteptand ideea salvatoare s-au stricat. Lasand ouale sau cascavalul topit la o parte nu mai avea mai nici un farmec. Ieri am mers la Vegetage, un restaurant cu auto servire vegetarian, gen bufet de salaturi (si nu numai), majoritatea vegane. Intr-un colt, de-un verde stralucitor sedeau niste gnocchi prajiti cu sparanghel si pesto. Aratau pe cat se poate de ispititor, dar aveau bulina rosie (de vegetarian) de la pestoul traditional cu parmezan. Nu m-am suparat asa tare si la cina am servit varianta din poza.
Pentru 2 portii eu am pus o punga de gnocchi, 250 g sparanghel curatat si taiat si 3 linguri de pesto de casa, fara parmezan. Gnocchi trebuie fierti si scursi bine. Sparanghelul se coace la cuptor, in folie de aluminiu cu o picatura de ulei de masline si un praf de sare. Se pun gnocchi la prajit, cand incep sa se rumeneasca se adauga si sparanghelul, iar pesto-ul doar la sfarsit, ca sa nu isi piarda busuiocul aroma la prajit.
Varianta mea nu are un verde la fel de frumos ca cea de la Vegetage, dar noi am fost foarte incantati de ea. Este cu siguranta un fel de mancare foarte placut, insa nu unul care sa puna sparanghelul in evidenta prea bine.