Tartina asta este noua mea mâncare preferată cu sparanghel. Întrece și salata cu ou fiert, care ocupa mai de mult locul ăsta.
Sparanghelul se curăță se freacă cu foarte puțină sare și uilei si se pune la cuptor într-o folie de aluminiu, la foc mijlociu (180 grade Celsius) aproximativ 20 minute. Se unge o felie de toast cu putin ulei de masline, se aranjeaza sparanghelul și se lasă căteva minute la cuptor, până devine păine crocantă. Se scoate și se adauga o lingură de smântână vegetala* amestecată cu sare, ceapă verde și puțină apă. Din 250g de sparanghel ies cam 4 tartine cu toast (care este cea mai potrivită pâine în contextul ăsta, chiar dacă în poză vedeti o pâine obișnuită).
Singurul dezavantaj este că smântâna asta bună trebuie comandată pe net.
*In poza este smantana Tofutti, dar merge si smantana de caju.
Like it
Pingback: Biryani cu cartof copt și iaurt / Fauna / Idei pentru masa de Paște | hrană pasiune suflet