Eu m-am intrebat multa vreme cum fac unele restaurante cartofi dulci prajiti crocanti. Evident, nu m-am intrebat chiar asa puternic de nu am cautat pe net, dar tot ma intrebam :).
Cartofii dulci au alta textura decat cei obisnuiti, mai apropiata de bostan parca. Se prajesc imediat si se moaie la fel de repede. Simplu, in ulei, nu am reusit niciodata sa gasesc vreun coltisor crocant.
De curand, intr-un local fain cu S. si I. am observat stratul neuniform si foarte subtire de aluat de peste ei, ceva gen tempura. Asa ca am venit cu solutia de mai jos.
- 1 cartof dulce marisor (~200 g)
- 1 lg. faina
- 1 lgt. amidon
- sare dupa gust
- Se curata cartoful si se taie pai, subtire. Se clatesc bucatelele si se pun scurse intr-un castron. Se presara faina si amidonul si se amesteca bine. Daca au fost prea uscati cartofii si nu s-a prins toata faina, mai stropiti cu degetele putina apa si amestecati din nou. Se prajesc 4-5 min in uleiul la 190 grade. Se presara cu sare dupa ce se scot.
Ce poza frumoasa! Poti sa eviti prajeala, daca-i stropesti cu ulei de masline, ii pudrezi cu malai si ii coci la cuptorul bine incins – tot crocanti ies.
Ce interesant! Am sa incerc, mersi :D.
Sunt asa buni <3 !! Eu aveam un cartof dulce mai mare, cred.. si initial am pus cam putina faina, nu aratau ca ai tai, dar la urmatoarele ture de prajit am pus mai mult si au iesit minutati, crocanti in exterior si moi in interior.. si atat de usor de facut. Multumesc
Ce bine! Ma bucur ca v-au placut :D.