Cartofi dulci prajiti crocanti

May 3, 2014

Eu m-am intrebat multa vreme cum fac unele restaurante cartofi dulci prajiti crocanti. Evident, nu m-am intrebat chiar asa puternic de nu am cautat pe net, dar tot ma intrebam :).

Cartofii dulci au alta textura decat cei obisnuiti, mai apropiata de bostan parca. Se prajesc imediat si se moaie la fel de repede. Simplu, in ulei, nu am reusit niciodata sa gasesc vreun coltisor crocant.

Cartofi dulci prajiti

De curand, intr-un local fain cu S. si I. am observat stratul neuniform si foarte subtire de aluat de peste ei, ceva gen tempura. Asa ca am venit cu solutia de mai jos.

Cartofi dulci prajiti crocant
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Ingredients
  1. 1 cartof dulce marisor (~200 g)
  2. 1 lg. faina
  3. 1 lgt. amidon
  4. sare dupa gust
Instructions
  1. Se curata cartoful si se taie pai, subtire. Se clatesc bucatelele si se pun scurse intr-un castron. Se presara faina si amidonul si se amesteca bine. Daca au fost prea uscati cartofii si nu s-a prins toata faina, mai stropiti cu degetele putina apa si amestecati din nou. Se prajesc 4-5 min in uleiul la 190 grade. Se presara cu sare dupa ce se scot.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/

Comentarii

  1. Ana

    Ce poza frumoasa! Poti sa eviti prajeala, daca-i stropesti cu ulei de masline, ii pudrezi cu malai si ii coci la cuptorul bine incins – tot crocanti ies.

      Reply
    • Ioana

      Sunt asa buni <3 !! Eu aveam un cartof dulce mai mare, cred.. si initial am pus cam putina faina, nu aratau ca ai tai, dar la urmatoarele ture de prajit am pus mai mult si au iesit minutati, crocanti in exterior si moi in interior.. si atat de usor de facut. Multumesc

        Reply

      Leave a Reply to Ana Cancel reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>