Asta e o prajitura super simpla cu flori si fructe. In maxim 10 minute e gata de pus la cuptor, are putin zahar si deloc margarina drept care eu o consider si sanatoasa, pentru o prajitura coapta. In plus pare sa iasa bine de fiecare data, fara nici un moft. Foolproof cum spun englezii.
Din cate prajituri cunosc eu, asta are cel mai bun raport munca (a celui care o pregateste) / apreciere (a celor care o vad si mananca) .
- 280 g faina
- 1/2 lgt. bicarbonat
- 1 pachetel praf de copt
- 120 g zahar
- 1 cana flori amestecate*
- +
- 160 g ulei
- 175 g lapte de soia (preferabil cu aroma de vanilie)
- esenta de vanilie
- 1 banana
- 2 paharele de iaurt vegetal
- 1/2 lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- flori de soc si iasomie
- capsuni
- Cuptorul se incalzeste la 200 grade C.
- Se amesteca bine ingredientele uscate ca sa fiti siguri ca praful de copt e impartit uniform. Se adauga si florile/petalele, apoi ingredientele lichide si banana facuta piure (toate la un loc). Se amesteca numai cat sa se omogenizeze, nu foarte mult.
- Se unge o tava mica (22 cm) cu margarina/ulei, se presara faina si se toarna compozitia. Se pune la copt si se scade temparatura la 180 grade si se coace aproximativ 30 minute.
- Se amesteca iaurtul cu zaharul si zeama de lamaie si se intinde peste prajitura inainte de a o servi. Se presara capsunile si apoi florile.
- *Florile puse de mine au fost salcam si petale de iasomie. Nu prea ma dau in vant dupa mirosul de soc, dar abia astept sa apara trandafiri de dulceata in scopul unei prajituri :D.
Felicitari!!! Esti o reala sursa de inspiratie! De ce nu m-oi fi gandit de una singura sa pun flori pe mancare!? Hmmm… Bine ca te-am descoperit! Fotografiile tale sunt de vis! Retetele… acum le testez! Bravo!