La RawDia am avut revelatia branzei de caju. Eram cel mai sceptic om asupra mancarii raw-‘vegane’* si am mers pe de o parte pentru ceva vegan si pe de alta ca sa o pot critica in cunostinta de cauza. Asa ca va imaginati uimirea mea cand am dat peste ardeii lor umpluti cu crema de caju si marar. Erau perfecti! Crema era de-a dreptul de vis, se topea in gura! Noi nici nu ne-am fi dat seama ca e din caju si nu vreun amesstec de urda cu branza de vaci. De atunci am devenit mari consumatori de caju si una din intrebuintarile principale este in branza. Eu presupun ca la rawdia o fac cu rejuvelac, dar eu am o varianta mai rapida si tot foarte buna :D.
*Veganul din raw-‘vegan’ NU inseamna vegan. Raw-veganismul este doar o dieta si aceea nici macar vegana. La rawdia absolut toate prajiturile erau facute cu miere, cel putin acum 1 an si un pic.
- 100g caju *muiat peste noapte*
- 1 lamaie (mijlocie, ~80g)
- 1 rosie mijlocie
- 1 ceapa mica sau ceapa verde
- sare
- Se taie rosia cubulete, se adauga caju-ul si putina apa si se amesteca la blender. Se adauga sare si zeama de lamaie treptat si se potriveste la gust. Apa se adauga si ea pe masura ce se intareste crema si devine mai greu de amestecat. La sfarsit se amesteca si ceapa maruntita.
- Pentru un gust optim se lasa o zi la frigider.
Trebuie sa incercati si crema asta de caju.
E atat de usor de facut (doar ca trebuie sa stea o zi la frigider), are un gust a crema de branza si e perfecta pe o tartina putin prajita, sau sandvisuri.
Mie imi place cel mai mult cea fara rosii, dar cu marar, dar e foarte gustoasa si cu rosii. Si simpla e buna, fara rosii, fara marar, doar cu ceapa.