Salata asta este preferata mea de cativa ani deja. Nu stiu cum se explica ca abia acum ajung sa scriu despre ea. E atat de simpla si eleganta incat isi castiga foarte repede admiratori si se potriveste cam la orice petrecere de vara. Este foarte placut racoroasa, in parte pentru ca se serveste rece si in parte datorita mirosului de busuioc proaspat.
Sa stiti ca salata e mult mai gustoasa si apetisanta decat am reusit sa o prind eu in poze.
- 250g paste
- 300g rosii
- 2 dovlecei (700g)
- sare, otet balsamic, ulei dupa gust
- 1/2 portie de pesto (http://laminesubnuc.ro/2014/02/pesto-verde-vegan/)
- Se curata dovleceii si se taie felii subtiri de 3-4mm. Se prajesc intr-o tigaie mare, cu putin ulei. Ca sa se prajeasca (nu sa fiarba in suc propriu) eu ii prajesc in 2 ture. Se scot si se pun intr-un castron, cu putina sare peste ei.
- Se pun macaroanele la fiert, si ele cu sare. Intre timp se taie rosiile si se prepara pesto-ul. Macaroanele fierte se clatesc bine cu apa rece, se scurg si se amesteca totul, potrivind sarea si eventual otetul dupa gust.
- Se pot pastra pana a2a zi, la frigider.