Sosul cu tahini este una din cele mai mari revelatii pe care le-am avut de cand am renuntat la produse animale. Fiind mare fan al sosurilor cremoase de salata am tot cautat idei, asa cam intr-o doara si fara mari sperante. Primul sos cu tahini l-am incercat din curiozitate, pentru ca nu imi puteam imagina cum ar iesi si aveam un borcan in casa, pentru humus. S-a dovedit a fi exact ce cautam. Sosul asta e printre preferatele mele si cu siguranta cel pe care il fac cel mai des.
Partea magica la tahini e ca, pe de o parte ingroasa sosul, aducand consistenta mult dorita, pe de alta ii da o aroma cremoasa-branzoasa.
- 4 lgt. tahini
- 8 lg. ulei
- 1/2 lgt. usturoi granulat sau 1 catel usturoi proaspat
- 4 lgt. otet
- 1 lgt. mustar
- 2 lg. apa calduta
- sare
- busuioc, drojdie nutritionala
- Se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac bun, se inchide capacul si se amesteca pana s-au omogenizat toate ingredientele. Puteti amesteca otetul treptat, in caz ca aveti un otet mai puternic.
Salata mea are de obicei: salata verde, ceapa, rosii, pepene si crutoane (prajite/coapte cu ulei, sare si ierburi, dupa inspiratie).