Sandvici mediteranean in lipie

August 23, 2014

sandvici vegan mediteranean humus

Sanviciurile astea sunt inspirate de o varianta vegana mancata cu I. intr-o seara tarzie de vara in Iasi. Varianta asta mi se pare mult mai buna pentru ca 1. are mai multe legume si 2. are si sos (humus). Partea cu mediteraneanul am decretat-o singura, multumita humusului si ierburilor.

delicios sandvici vegan sandvici cu legume

Se preteaza pentru multi invitati sau chiar pentru picnic/drum. Se pot pune mai multe tavi odata la cuptor, iar de rulat nu e prea greu ;).

legume la cuptor

Legume dupa cum gasiti sau aveti chef. Varianta mea preferata este cu dovlecei, morcov, ceapa si ardei. Dar si vinetele sau fasolea verde merg bine, iar ciupercile se-ntelege ca se potrivesc oricand. Eu am grija sa le tai in grosimi direct proportionale cu cat de repede se coc, adica morcovul mai subtire si vinetele/dovleceii mai grosi.

Se amesteca legumele taiate si curatate cu sare, putin ulei si oregano, busuioc, rozmarin, ceva granule de usturoi si se pun la cuptor. 

Tartinele se pot rula fie imediat fie dupa ce se racesc (de aici si potrivirea pentru mese mari). In tartine eu pun cu darnicie humus cu usturoi, salata verde si legume. Lipii libaneze sau tortilla dupa gust sau ce se gaseste.

idee reteta sanvici vegan simplu

Daca mergeti la picnic, cel mai potrivit ar fi sa luati legumele, lipiile, salata si humusul separat si sa pregatiti tartinele acolo (ca sa nu se moaie lipiile). 

wrap mediteranean vegan

1 comentariu

  1. Pingback: il Panino mediteranean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>