Paste cremoase cu ciuperci

October 18, 2014

sos vegan pentru paste cu ciuperci

Sosul cremos-branzos de conopida pare un laic motiv al blogurilor/cartilor vegane. E o idee foarte populara si nu de mult am aflat si eu de ce. E super bun, super simplu de facut si cred ca are un raport bun calorii – nutrienti. Super bun, desigur, cu conditia sa nu va displaca mirosul de conopida. Daca nu stiati deja reteta, eu insist ca merita incercata. 

Imi pare si o reteta buna pentru iarna (nu numai) si cu un potential urias. 

macaroane sos vegan caju ciuperci de post

Paste cu ciuperci si sos cremos
Serves 5
Write a review
Print
Sos
  1. 1 conopida mica (~500g)
  2. 50 g caju
  3. 3 lg. drojdie nutritiva **
  4. 1 lg. tahini *
  5. 1 catel usturoi
  6. lamaie
  7. sare
  8. 5 fire proaspete de salvie
Legume
  1. 600 g ciuperci
  2. 1 ceapa mare
+
  1. 500 g paste
Instructions
  1. Se pune cajuul la fiert cu ceva sare. Se curata si se pune separat la fiert conopida, tot cu sare.
  2. Se curata ceapa si se taie pestisori, ciupercile bucati mari si se prajesc impreuna, cu ceva salvie daca va place.
  3. Se pun pastele la fiert cu ceva sare si destula apa.
  4. Dupa aprox. 10 minute caju-ul este gata - trebuie sa fie foarte moale si sa nu mai aiba nici mijlocul tare. Se strecoara si se amesteca la blender cu usturoiul si adaugand treptat apa, pana obtineti o crema multumitoare. In curand ar trebui sa fie si conopida gata si se adauga si ea. Se adauga drojdia, tahini, sare si lamaie dupa gust.
  5. Se amesteca pastele, sosul si ciupercile si se servesc calde.
Notes
  1. ** Drojdia nutritiva se gaseste la plafar.
  2. * Tahini se gaseste in magazine arabesti sau supermarketuri mari.
  3. Se poate fara amandoua, insa e mai bun cu.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/
2014 Oct Iasi-6844

 Cand am facut pozele nu am avut salvie, dar se potriveste tare bine!

macaroane de post cu sos cremos vegan ciupercipaste delicioase vegane

Comentarii

  1. Maria

    Minunata aceasta reteta! Am incercat-o aseara si, desi nu mi-a iesit nici pe departe la fel de aspectuoasa, gustul cred ca l-am nimerit :) Indraznesc o intrebare: in ce alte combinatii mai folosesti tu sosul asta genial?

      Reply
      1. ilinca Post author

        Buna Maria, ma bucur ca ti-a placut sosul :D. Eu il folosesc in principal cu ciuperci + paste sau cartofi sau cu varza de bruxelles. Merge si cu mancarica de varza sau legume radacioane facute la cuptor, cu un pic de ulei de masline si cimbru. Ma bate gandul sa incerc cu cartofi fieriti la cuptor. Daca gasesti tu alte intrebuintari sa-mi zici si mie!

          Reply

      Leave a Reply to Maria Cancel reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>