Daca va plac mancarurile indiene, cred ca va va placea si asta. E una din cele mai simple retete pe care le stiu si in plus are si ingrediente relativ usor de gasit (cel mai complicat ingredient din reteta e chimionul).
Reteta asta sau mai bine zis ideea de preparare fara cantitati o stiu de la M., englezoaica de origine pachistaneza de la care am dobandit multa ‘intelepciune’ culinara indiana.
In poza este cu piure si tofu in saramura, insa mi se pare ca merge foarte bine si cu macaroane si desigur, cu traditionalul orez. Eu, ca si M., fac intotdeauna si o salata proaspata alaturi.
- 15 g usturoi (~3 catei)
- 15 g ghimbir (~4 cm)
- 1/2 lgt chimion
- 1/4 lgt. coriandru macinat (optional)
- 1/2 ceapa mica
- 200 g ardei*
- 200 g vanata*
- 2 lg. pasta de tomate
- sare
- ulei
- Ghimbirul si suturoiul se fac pasta la blender.** Daca sunt prea putine ca sa fie prinse de blender puteti adauga si ceapa.
- Se pregatesc legumele, se pune pasta de ghimbir in tigaie cu ulei si chimion. Se lasa pana se incinge putin uleiul si se adauga si legumele. Se pune ceva sare, capac si se face focul mic. Se amesteca din cand in cand.
- Daca folositi vinete va fi nevoie de destul de mult ulei pentru ca trag foarte mult.
- La final se amesteca si pasta de rosii.
- * Se pot folosi orice legume aveti sau va plac.
- ** Recomand sa taiati ghimbirul in felii subtiri pentru ca de multe ori raman ate daca il puneti intreg.
Buna ziua .Se poate folosi si pudra de ghimbir ?
Da, dar mult mai putina. Poate 1/4 lingurita, nu stiu exact. Eu am facut si cu pudra, e bun dar un pic diferit. Pudra isi schimba altfel gustul cand este gatita decat ghimbirul proaspat.