Tortul asta e incredibil de simplu de facut. Intr-un sfert de ora e gata pregatit, insa are nevoie sa stea cateva ore la frigider. E un desert destul de greu, numai bun pentru iarna si tare gustos. Se topeste in gura, la propriu.
Crema de castane este de la Raureni si am gasit-o la Auchan. Mai de mult obisnuiau sa aiba si la Kaufland, dar nu stiu daca se mai gaseste si acum. Are deja vanilie, rom si ceva zahar, asa ca daca folositi alta crema ar trebui sa adaugati putin rom si vanilie, poate si zahar in compozitie.
- 345 g piure de castane (Raureni)*
- 120 g ciocolata neagra vegana (~55% cacao)
- 80g margarina vegana la temperatura camerei
- + Ciocolata, lapte de soia, bobite de rodii pentru decor.
- Se topeste ciocolata intr-o tigaita peste apa clocotita.
- Pireul de castane se amesteca la blender cu margarina. Se adauga ciocolata si se amesteca in continuare cu blenderul.
- Se aseaza intr-o forma invelita cu folie de plastic sau de aluminiu si se tine cateva ore la frigider inainte de a fi servita.
- Eu am mai topit vreo 50g ciocolata cu lapte de soia si am turnat pe deasupra.
- Crema de castane se gaseste la supermarketuri mari, gen Kaufland sau Auchan, la raionul cu gemuri.
Am facut si eu o reteta similara, cu mici modificari, si a iesit superb! Frumoase pozele, Ilinca!
Ma bucur mult si ca ti-a iesit crema si ca iti plac pozele. Mersi!
Arata f bine si as vrea sa_l gatesc si eu insa nu stiu ce este si de unde pot cumpara margarina vegana?sau daca o pot inlocui cu altceva? Multumesc!
Buna Mihaela! In orice supermarket se gasesc margarine vegane, insa pare la moda sa adauge zer sau zara, uleiuri din peste, caseina (cazeina), iaurt sau aroma de unt. Trebuie sa citesti ingredientele…
Daca vrei un raspuns mai simplu, margarinele ieftine de gatit sunt de regula vegane. In reteta de sus eu am folosit exact margarina Unirea clasica. Pe paine nu e cea mai buna, dar in reteta asta e mai mult decat OK ;).