Pranzul pregatiti de mama ieri: 3 mancarici de iarna si inca una mai mult de vara. Da, sunt foarte norocoasa sa am o mama asa creativa, deschisa la nou si independenta in gandire. Sunt multe argumente pentru afirmatia mea, dar printre ele si faptul ca nu a avut nici o problema in a inventa mancaruri vegane, care mai de care mai bune si nici in a accepta argumentele perfect logice pentru veganism.
In poza vedeti urmatoarele: mancarica de fasole verde, mancarica de varza, mancarica de linte si mancarica de hrisca, cu putina maioneza vegana (Univer) pe deasupra. Toate mi s-au parut delicioase si ar fi mers la fel de bine si singure, tot cu un pic de maioneza. Nu va ingrijorati, nu a stat toata dimineata ca sa pregateasca pranzul, varza si linte mai ramasese de ieri si respectiv alaltaieri iar fasolea era gata facuta, a trebuie doar decongelata.
Mancarica de varza e destul de clasica: cepa si morcov pus la calit inainte, vaza adaugata treptat, la foc mic si cu capac. Un pic de bulion si usturoi si apa cand si cat e nevoie.
Mancarica de fasole verde este cu pastai late si untoase, curatite de ate + morcov, ceapa, ardei gras, usturoi si bulion. Mancarica a fost pregatita in vara si pusa in cateva pungi la congelator. In cea din poza mama a adaugat si niste condimente pachistaneze (Basar Pakistani).
Mancarica de hrisca si sfecla e delicios de simpla. Se calesc 2 cepe mijlocii, 2 sfecle mijlocii date prin razatoarea mare, 1 felie de 2cm de telina data prin razatoarea mica si 100g varza taiata fin. Se adauga hrisca si apa de 3 ori volumul de hrisca.
Mancarica de linte rosie: se calesc 2 morcovi, 2 cepe si 1 ardei gras. Se adauga 200g linte si 400 ml apa si se lasa sa fiarbla la foc mic, cu capac aproximativ 20 minute. Se adauga sare, turmeric si bulion dupa gust.