Vinete din astea se gasesc la un sushi bar in Cambridge la 3£ 6 jumatati de felie. Ridicol de scump dar si ridicol de bune dupa gustul meu. Asa cum banuiam sunt foarte simplu de facut acasa, cu doar cateva ingrediente. Singura problema e ca vinetele trag mult ulei si nu merg mancate chiar en gros.
Vinete japoneze
2015-02-07 10:29:21
Cook Time
15 min
Ingredients
- 1/2 vanata
- ~1 cm ghimbir
- 1 catel de usturoi foarte mic
- 2 lg. sos de soia
- 1 lg. mirin*
- 5 cm. ceapa verde
- ulei pentru prajit
Instructions
- Se prajesc vinetele, jumatati de felii groase de 5mm. Se taie foarte marunt ghimbirul si usturoiul. Se amesteca putin intr-un mojar ghimbirul, ca sa fie mai aromat. Se amesteca mirinul, sosul de soia, ghimbirul si usturoiul si se lasa deoparte pana sunt gata vinetele.
- Vinetele se scot si se lasa intr-un castronel/cana la marinat, pana se servesc. Se presara cu putina ceapa verde proaspata.
Notes
- Mirin este un vin dulce asiatic care se foloseste in principal la gatit. Am citit pe internet ca poate fi inlocuit cu 2 linguri sake + 1 lingura zahar. Se gaseste uneori la raionul international de la supermarketurile mari sau in magazine asiatice.
- Daca suspectati vinetele ca au coaja groasa, le puteti curati inainte de prajit.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/