Astazi scriu despre cadoul meu de la Mos Craciun.
In Germania se gasesc o multime de creme tartinabile, mai multe decat am vazut eu oriunde. In magazinele bio oferta e de-a dreptul de vis. Am sa scriu despre cateva variatiuni aici, poate va servesc drept inspiratie. Pun toate ingredientele, pentru ca mi se pare ca sunt aproape ca o reteta, e usor sa ajungi pe-aproape pornind de la ele. Sunt de la Tartex si se gasesc la Bio Company. La Rewe au o multime de creme tartinabile vegane, dar nu stiu daca se gasesc exact astea. Cu siguranta au alte varietati.
Asadar, de sus in jos, in ordinea borcanelor:
Sfecla cu hrean
Sfecla rosie 39%, seminte de floarea soarelui (12%), ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, suc concentrat de mere, hrean (5%), castraveti murati, ceapa, sare, amidon de cartofi, otet, otet cu ierburi, condimente, zahar brut.
Vinete
Ulei de floarea soarelui, apa, vinete (15%), suc de lamaie, seminte de floarea soarelui (12%), sirop de agave, pasta de tomate, ceapa, piure de mar, sare, ardei rosu, ulei de masline, usturoi, ierburi, piper.
Ardei si chili
Ardei rosu (27%), apa, seminte de floarea soarelui (12%), suc de lamaie, suc concentrat de mere, sare, chili (0,7%), amidon de cartofi, ulei de floarea soarelui.
Dovlecei si curry
Ulei de floarea soarelui, suc de mere, dovleceil/zuchini (15%), seminte de floarea soarelui (11%), suc de lamaie, ceapa, suc de rosii, ulei de masline amidon de cartofi, sare, suc de mere, curry (0,5%), ierburi, usturoi.
Rosii si busuioc
Pasta de tomate (30%), ulei de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui (14%), rosii(12%), apa, suc de lamaie, suc de mere, busuioc (3%), sare, amidon de cartofi.
Avocado
Ulei de floarea soarelui, crema de avocado (20%) ( 98% avocado, sare, guma de xanthan, acid citric, antioxidant), suc de mere, seminte de floarea soarelui (13%), rosii, suc de lamaie, ceapa, amidon de cartofi, sare, condimente, usturoi.
Ai un blog foarte frumos si plin de invataminte si retete sanatoase ! Voi reveni des la tine sub nuc !
Super idei!
Numai o intrebare am : la reteta cu dovlecei si curry ai scris de doua ori uleiul de floarea soarelui.E cumva alt ulei adaugat?
Si inca una mi-a rasarit : cu ce s-ar putea inlocui sucul de mere?
P.S.: Spor in toate!Eu si Paraschiva iti uram o primavara faaina zi te asteptam cu noi mese festive.:D
Buna Diana! Multumesc pentru urari si mesaje. O primavara frumoasa si voua!
La ulei am gresit eu, e si ulei de masline. Cat despre suc de mere, intrucat “reteta” e cel putin aproximativa, eu as pune piure de mere / mar proaspat dat prin razatoarea mica. Poate si un pic de suc de agave / zahar, caci de obicei e destul de dulce sucul de mere fara pulpa.
Succes! Sa impartasesti si cu mine rezultatul, daca te apuci de vreo una ;).