Reteta asta apare pe blog ca urmare a 2 evenimente:
1. Am gasit acum cateva saptamani, in Londra, la Planet Organic, un humus raw cu sfecla. Era foarte bun si am fost tare mirata ca nu era amar (cum e nautul crud). Asa ca m-am apucat sa citesc ingredientele si, surpriza, continea ceva gen 5% naut. In rest legume si nuci, caju mai exact.
2. Tot recent mi-am cumparat cartea de bucate de la Happy Cow. Una din primele retete este una de humus raw, cu seminte de floarea soarelui, susan si dovlecel la baza. Am facut-o si eu de zor, a iesit foarte bun si de 2 saptamani experimentez cu diverse combinatii.
Eu am un blender de mana de 450W, asa ca nu iese chiar la fel de cremos cat un humus clasic. Are insa o multime de avantaje: nu face miros, e super rapid de facut, e sanatos si o metoda buna de a manca seminte de in (pline de omega 3), se potriveste in o multime de combinatii si e perfect pentru pranz de servici.
- 1/2 cana seminte floarea soarelui
- 1/3 cana seminte de susan
- 4 lg. seminte de in
- 2 sfecle mici (cat un mar de gradina)
- 1/2 dovlecel mijlociu
- 1/4 cana ulei de masline
- 1 lgt. boia dulce
- 1 lgt. chimion macinat
- 1 lgt. piper macinat
- 1 catel de usturoi
- sare
- zeama de la 1-1,5 lamai
- Semintele se susan si de in se amesteca la blender, cat se poate de fin. Se adauga semintele de floarea soarelui si se maruntesc si ele cat mai fin.
- Se adauga restul ingredientelor, se paseaza si se potriveste la gust de sare si lamaie.
Arata nemaipomenit de bine! Mi-ai facut asa o pofta, mai ales ca sunt o mare iubitoare de hummus, legume si seminte de toate felurile. Am sa o incerc in curand! Sa ai o zi frumoasa! P.S. Tocmai ti-am descoperit site-ul si imi place tare mult. Felicitari si mult succes in continuare! Cris