Cartofii au intrat in reteta asta acum vreun an, cand aveam prea putine ciuperci si cautam ceva de lungit umplutura. Lui D. si mie ne-a placut atat de tare incat de atunci aproape numai asa facem.
Umplutura e mai cremoasa/smantanoasa decat pare in poza (sau mi se pare mie ca pare).

Clatite vegane cu ciuperci
2015-03-07 14:36:42

Yields 4
Ingredients
- 400 g cartofi
- 150 g ceapa
- 200 g ciuperci
- 40 g caju
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lamaie
- sare
- ulei pentru prajit
Pentru clatite
- 100 g faina
- 1/4 lgt drojdie uscata
- 1/3 lgt praf de copt
- 150-170 ml apa
- sare
- turmeric
Instructions
- Ceapa se taie pestisori si se prajeste cu un pic de sare.
- Ciupercile taiate felii se adauga peste ceapa, dupa ce a inceput sa se moaie. Daca e nevoie se adauga sare sau ulei.
- Caju-ul se pune la fiert cu apa si sare.
- Cartofii se taie cubulete cu latura de 1cm si se prajesc in alta tigaie.
- Se prepara aluatul pentru clatite: se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga apa si uleiul.
- Caju-ul probabil s-a muiat pana acum. Se amesteca la blender, adaugand sare, zeama de lamaie si usturoi. Se adauga apa treptat, cat e nevoie.
- Ciupercile se pun de-o parte si se adauga smantana de caju. Se amesteca si cartofii cand sunt gata.
- Clatitele se prajesc si se servesc calde, cu ciulamaua pe deasupra si poate vreo salata alaturi.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/

Pingback: Clătite cu ciuperci