Pentru pasca pe anul asta va propun una un pic mai originala: pasca cu iaurt. Umplutura este cremoasa, fina si lejera. Este cea mai usoara dintre cele 3 pasti. De facut probabil cea de ciocolata e cea mai usoara. Le-am testat pe toate 3 pe colegii mei de serviciu si asta a parut sa fie castigatoarea, desi parerile erau destul de impartite (fiecare a avut fanii ei).
Pasca vegana cu iaurt
2015-04-03 04:33:42
Crema fina si lejera, usoar de facut. Nu necesita coacere. Cantitati suficiente pentru o pasca de 20 cm ø, cu aluat subtire.
Ingredients
- 400 g iaurt de soia*
- 120 g zahar
- 4 lg. amidon
- 1/2 lgt. agar agar
- 1-2 lgt. esenta de vanilie
- 2 lg. apa
+
- aluat de tarta dupa preferinte
Instructions
- Aluatul se coace inainte.
- Agar agar se ameste in apa apoi se toarna intr-o oala. Amidonul se amesteca intrun castronel cu iaurtul, adaugand pe rand cate o lingura. Cand s-a omogenizat amidonul se pune si el in aceeasi oala, cu restul ingredientelor (in afara de vanilie).
- Se lasa la foc mic pana nu se mai intareste crema. Intre timp se amesteca continuu. Consistenta trebuie sa fie cam cat o crema pudding din pliculet cand se aceste. Vanilia se adauga la sfarsit.
- Se toarna compozitia peste aluat si se lasa la frigider cateva ore. Se serveste rece.
Notes
- *Iaurt gros, cum se gaseste in oras.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/