Spanacul asta (“crispy spinach”) il fac de cativa ani. Nu foarte des, caci e plin de ulei, dar regulat. Compozitia este o varianta de pakora, ceva mai crocanta. L-am mancat intr-un restaurant prima data, recomandat de niste cunostinte si m-a cucerit de la prima imbucatura. E un snack sau antreu perfect, pe care il recomand din toata inima!
Trebuie mancat proaspat prajit, cald, cat inca are crusta perfecta. Eu il mananc in totdeauna cu un sos dulce. De regula cel de curmale, cum il serveau si in restaurantul in care am mancat prima data.
- 60 g faina de naut
- 100 ml apa
- sare
- turmeric, boia iute, usturoi pudra, chimion si coriandru (seminte, macinat) dupa gust
- 1 legatura de spanac proaspat, cu frunze mici
- ulei pentru prajit
- Se amesteca faina si condimentele si apoi apa.
- Se incinge uleiul, gros cam de 1/2 cm. Se trece fiecare frunza de spanac prin compositie si se pune la prajit, la foc mijlociu sau la 170ºC la friteuza.
- Se serveste cu un sos dulce ca chutney-ul de curmale (reteta pe blog), sos dulce de chilli in stil asiatic sau la nevoie chiar ketchup dulce.
Pingback: 10 Gustari de post de rontait la filme si seriale Netflix