Cartofii dulci cu crema de tofu si masline au fost printre cei mai populari la brunch. Cred ca si gustul si amestecul de culori au contribuit la aprecierea lor. Crema de masline e gri, aproape spre mov si pe fundalul portocaliu al cartofilor e o combinatie mai putin obisnuita. In poze au flori de rapita si patrunjel cret.
Sunt o mancare de petrecere perfecta, pentru ca dureaza putin pregatitul si se pot coace cu o zi inainte.
- 2 cartofi dulci
- 1 lg. ulei de masline
- oregano
- sare
- praf de usturoi
- 70 g tofu simplu
- 50 g masline negre sarate
- 1 lgt. oregano
- Cartofii se curata si se taie felii subtiri, de 1 cm. cel mult. Se amesteca intr-un castron cu uleiul si condimentele si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la foc mijlociu sau 180ºC, cam 15 minute, dar depinde si de foc si de cat de grosi sunt.
- Pentru crema se amesteca toate ingredientele la blender.
Interesanta reteta aceasta! Suna tare bine!
Ce reteta minunata!! Imi poti spune de unde anume cumperi cartofii dulci?
Buna Karin. In Iasi se gasesc la orice supermarket mare. La Auchan si Carrefour-urile mari au tot timpul si la Kaufland au destul de des. Insa nu sunt pusi langa ceilalti cartofi si nici nu ocupa foarte mult loc, asa ca trebuie sa ii cauti bine.
Multumesc frumos!