Cartofi dulci cu crema de masline

June 6, 2015

reteta vegana cartofi dulci crema de masline cu tofu

Cartofii dulci cu crema de tofu si masline au fost printre cei mai populari la brunch. Cred ca si gustul si amestecul de culori au contribuit la aprecierea lor. Crema de masline e gri, aproape spre mov si pe fundalul portocaliu al cartofilor e o combinatie mai putin obisnuita. In poze au flori de rapita si patrunjel cret.

Sunt o mancare de petrecere perfecta, pentru ca dureaza putin pregatitul si se pot coace cu o zi inainte.

cartofi dulci crema de tofu vegan

Cartofii dulci cu crema de masline
Crema sarata si parfumata completeaza perfect dulceata cartofilor. Sunt buni si ca gustare rece si pot fi pregatiti din timp.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 cartofi dulci
  2. 1 lg. ulei de masline
  3. oregano
  4. sare
  5. praf de usturoi
Pentru crema
  1. 70 g tofu simplu
  2. 50 g masline negre sarate
  3. 1 lgt. oregano
Instructions
  1. Cartofii se curata si se taie felii subtiri, de 1 cm. cel mult. Se amesteca intr-un castron cu uleiul si condimentele si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la foc mijlociu sau 180ºC, cam 15 minute, dar depinde si de foc si de cat de grosi sunt.
  2. Pentru crema se amesteca toate ingredientele la blender.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/

Comentarii

    1. ilinca Post author

      Buna Karin. In Iasi se gasesc la orice supermarket mare. La Auchan si Carrefour-urile mari au tot timpul si la Kaufland au destul de des. Insa nu sunt pusi langa ceilalti cartofi si nici nu ocupa foarte mult loc, asa ca trebuie sa ii cauti bine.

        Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>