Mancarea asta e destul de rapida (sub 1h cu tot cu copt si pregatiri) si arata fain. Mie si lui D. ne place la nebunie, dar noue ne plac si dovleceii si pesto mult oricum. Daca si voi puteti spune acelasi lucru, atunci probabil o sa va placa.
- 700 g dovlecei
- ulei pentru prajit
- sare
- 1/2 portie de pesto verde
- 100 ovaz
- 60 margarina
- 2 lg. zahar
- Salata
- Se incalzeste cuptorul al 220ºC.
- Bostaneii se taie felii subtiri de 3-5mm si se prajesc pe rand intr-o tigaie cu ulei, cat sa se moaie si sa se rumeneasca putin. Nu trebuie pus un strat prea gros de dovlecei, pentru ca vor lasa prea multa apa si nu se mai prajesc. In tigaia mea ii prajesc in 3 ture. Se presara cu sare cand se scot din tigaie.
- Pesto-ul se pregateste dupa reteta preferata vegana (Pentru a mea cautati "Pesto verde" pe blog).
- Se amesteca ingredientele pentru aluat. Stiu ca pare tentant sa adaugati sare, dar eu recomand sa nu o faceti. Bostaneii cu pesto ar trebui sa fie ei suficient de sarati si aluatul e doar o completare neutra.
- Se amesteca bostaneii cu pesto, se pun intr-o tava si se presara aluatul de deasupra.
- Se coace 10 min. la 220ºC si inca 10 la 200ºC.
- Se serveste cu o salata proaspata si acrisoara.
Reteta este varianta veganizata dintr-un supliment mai vechi despre mancarea din sud(ul Frantei, cred) de la Marie Claire Idees.
Reteta mea de pesto verde o puteti gasi pe blog.