Tort de ciocolata vegan

July 5, 2015

Tort vegan de ciocolata reteta

Tortul asta este o oda pentru ciocolata si se adreseaza iubitorilor de ciocolata (nu doar amatori). Are 2 blaturi de ciocolata, groase, pufoase si un pic umede si un strat gros de crema (aprox. 1.5cm) care se topeste in gura.

tort vegan de ciocolata reteta

Tortul meu e decorat cu trufe de casa (cu lapte de cocos), mure gigantice, cirese, flori de soc cu bobite un pic formate si flori de caprifoi.

tort vegan tort de ciocolata reteta de tort vegan

Tort de ciocolata (vegan)
Write a review
Print
Blat
 1. 340 g faina
 2. 50 g cacao
 3. 240 g zahar
 4. 3 lgt. praf de copt (~1,5 pliculete)
 5. 1 lgt. rasa bicarbonat de sodiu
 6. 400 ml lapte vegetal (recomand Alpro cu vanilie)
 7. 160 ml ulei (preferabil rapita)
 8. 2 lgt. esenta de vanilie
Crema
 1. 200 g ciocolata vegana (cacao 55%)
 2. 200 g iaurt de soia simplu
Glazura
 1. 200 g ciocolata vegana
 2. 80 ml lapte de soia
Instructions
 1. Se incalzeste cuptorul la 180°C sau la foc mijlociu.
 2. Pentru blat, se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga tot restul. Se amesteca repede si numai pana se omogenizeaza, nu mai mult.
 3. Se coace aprox. 25 minute in 2 tavi de ø20cm sau in aceeasi tava, pe rand. Aluatul trebuie sa fie tarisor, dar elastic cand e apasat usor cu degetul la mijloc. Se lasa 5 minute in tava si apoi se scoate si se lasa la racit pe un gratar.
 4. Crema se pregateste imediat ce primul blat a fost pus la cuptor, sau chiar inainte. Va trebui sa se intareasca inainte sa fie intinsa. Ciocolata si iaurtul se amesteca la bain-marie. Se pune la frigider sau se lasa peste noapte la temperatura camerei.
 5. Odata ce blaturile s-au racit si crema s-a intarit, putem asambla tortul. Se taie varful bombat de la blaturi si se intinde 3/4 din crema peste unul. Se adauga celalt blat cu varful taiat in jos. Se niveleaza partea dintre blaturi cu restul de crema.
 6. Se topeste ciocolata la bain-marie, amestecand si laptele. Se intinde peste tort.
La mine sub nuc https://laminesubnuc.ro/
reteta tort vegan de ciocolata  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>